PENSIONARII PROTESTEAZĂ împotriva ArcelorMittal, la Prefectură

PENSIONARII PROTESTEAZĂ împotriva ArcelorMittal, la Prefectură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Alianţa Pensionarilor pentru Conciliere va organiza pichetări în fiecare zi de joi, pe tot parcursul lunii septembrie


Alianţa Pensionarilor pentru Conciliere va picheta joi, 11 septembrie a.c., Prefectura, începând cu ora 10,30, anunţă preşedintele organizaţiei, Vasile Panţuş. Mai mult decât atât, acesta susţine că are deja aprobare să poată ieşi în stradă şi pe 18 şi 25 septembrie.

"Vom picheta Prefectura, Casa Judeţeană de Pensii şi sediile partidelor de la guvernare, PSD, PC şi UNPR. Mâine (n.r. - joi, 11 septembrie), prefectul ne-a promis o întâlnire cu reprezentanţii ArcelorMittal şi directoarea Casei Judeţene de Pensii, pentru a discuta problema celor 8.000 de salariaţi care au lucrat în siderurgie şi care, de trei luni, sunt purtaţi pe drumuri, pentru că cei de la resurse umane de la ArcelorMittal nu vor să le dea adeverinţe pentru a-şi întregi pensiile, cu veniturile care nu au fost luate în calcul la data ieşirii la pensie - acordul global şi sporurile pentru ore suplimentare”, spune Panţuş.

Pensionarii sunt nemulţumiţi şi de faptul că legea privind grupa specială de muncă a fost blocată la Senat de mai bine de o lună. În plus, aceştia acuză faptul că valoarea punctului de pensie se face după un calcul eronat, aceasta trebuind să fie 980 de lei, nu de 790,7 lei, cât este stabilit în prezent.

Citeşte şi interviul cu directoarea Casei Judeţene de Pensii

Citit 3209 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Septembrie 2014 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.