ALERTĂ veterinară/ BOALA "limbii albastre" a fost CONFIRMATĂ în judeţul Galaţi

ALERTĂ veterinară/ BOALA "limbii albastre" a fost CONFIRMATĂ în judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Galaţi a confirmat ieri primul caz de infectare cu boala „limbii albastre” la un animal din Drăgăneşti. În urma confirmării, DSVSA a dispus izolarea animalului, care în prezent este sub tratament.

„Este vorba despre un focar depistat într-o gospodărie din localitate. Respectiva persoană mai are încă şase animale, care sunt sub supraveghere. Am dispus ca pe o rază de 20 de kilometri în jurul localităţii Drăgăneşti să nu fie scoase animalele din adăposturi. Animalul infectat va rămâne în izolare, pentru tratare”, ne-a declarat doctorul Maricica Chiriac, directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi.

Primele simptome ale bolii, temperatură foarte mare, ulceraţii atât în jurul gurii, cât şi al ugerului şi salivaţie abundentă, au apărut în urmă cu teri zile. Probele prelevate de la bovină au arătat că este vorba de boala „limbii albastre”.„Această boală, care este transmisă prin înţepăturile de ţânţari, poate fi letală pentru animale, dacă nu este tratată la timp, dar nu afectează în niciun fel omul. Deşi nu cred că există vreo persoană care să sacrifice un animal bolnav, nici consumul de carne de la animalul infectat nu este periculos”, ne-a mai explicat doctorul Maricica Chiriac.

Vă reamintim că, pentru a preveni majorarea numărului de îmbolnăviri, ANSVSA a dispus sistarea organizării târgurilor de animale în întreaga ţară, până pe data de 5 octombrie.

CITEŞTE ŞI: Suspiciuni de INFECTARE CU BOALA LIMBII ALBASTRE şi în judeţul Galaţi. Nu se mai ţin târguri cu vânzare de animale

Citit 1653 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Septembrie 2014 21:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.