Şefii PNL, în turneu electoral la Galaţi

Şefii PNL, în turneu electoral la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Suhurlui, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri, că şi-a făcut o regulă din a nu comenta sondajele de opinie, spunând că „cel mai bun sondaj este să vorbesc cu oamenii” şi că „turneul electoral pe care îl facem demonstrează că PNL este un partid în stare de mobilizare, de funcţionare şi va dovedi la alegeri că nu se poate vorbi de un partid mic”.

Crin Antonescu s-a referit şi la raportul Institutului Naţional de Statistică (INS) privind stadiul de recesiune a economiei româneşti: „Eu cred că trebuie să luăm ca atare aceste date ale INS, care nu sunt opinii ale unui grup politic sau partid, ci sunt date care arată clar că actualul guvern nu găseşte măsuri pentru a stăvili recesiunea economică. Aceste date ale INS arată comprimarea economică, recesiunea, scăderea PIB-ului sub guvernarea dezastroasă a PSD-PD-L”, a spus Antonescu.

La rândul său, primvicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, susţine că „indiferent cine a comandat sondajele, există nişte adevăruri sociologice, care demonstrează  că Traian Băsescu este în cădere liberă, Geoană este în descreştere, PSD şi PD au scăzut între 3-5 procente şi PNL şi Crin Antonescu sunt în creştere”.

Orban a comentat şi asupra tratamentului "absolut inexplicabil" al guvernului în situaţie de criză, care "în loc să injecteze resurse în România, se duce cu căciula la FMI, ca să ducă viaţa românilor la un nivel şi mai prost".

Potrivit lui Orban, la ora actuală există contracte semnate pentru tronsoane de autostradă şi reabilitări şi modernizări de drumuri europene în valoare de aproximativ 1,5 miliarde de euro. Ca să înceapă lucrările, Guvernul trebuie să dea un avans cuprins între 10 şi 30 la sută din valoarea acestora.

Orban a spus că toate aceste contracte nu sunt pe bani de la buget, ci  pe bani din finanţări obţinute anterior din fonduri nerambursabile europene, pe programe operaţionale, sectoriale, credite de la BERD, BIRD şi Banca Mondială.

”Deci banii aceştia există, sunt în conturi în momentul de faţă şi nu pot să înţeleg de ce două, trei sute milioane de euro nu sunt injectaţi în economie şi nu sunt folosiţi pentru a dezvolta procesul investiţional”, a spus liderul liberal.

Citit 999 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.