Transferuri de bani Italia – România, prin Valutrans

Transferuri de bani Italia – România, prin Valutrans
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De la departamentul Relaţii Publice al Companiei Naţionale Poşta Română am aflat că, din luna mai 2009., românii din Italia au la dispoziţie serviciul de transfer de bani Valutrans, prin intermediul căruia pot trimite foarte uşor bani în ţară. Serviciul este oferit de Poşta Română în colaborare cu firma Valutrans Spa, care este specializată în astfel de  transferuri bancare.

În România, destinatarul poate ridica banii trimişi din Italia după numai 20 de minute din momentul începerii tranzacţiei, care se poate face în baza actului de identitate.

Persoanele interesate de un astfel de serviciu trebuie să se prezinte la unul din cele 569 de oficii informatizate ale Poştei Române incluse în reţeaua VPN, indiferent de localitatea în care îşi au domiciliul.

Încasarea banilor presupune o înţelegere prealabilă între expeditor şi destinatar, astfel încât destinatarul să poată comunica salariatului poştal numărul de identificare al transferului, numele şi prenumele expeditorului, cât şi suma aproximativă trimisă.

5.000 euro – suma maximă de transfer

În România, prin acest serviciu pot fi achitate sume în euro care trebuie să fie divizibile cu 5. Suma maximă de transfer poate fi echivalentul în euro a 5.000 USD şi se achită în numerar la ghişeele Poştei Române.

În Italia, aceste operaţiuni sunt puse la dispoziţia  clienţilor printr-o reţea de 100 de puncte de lucru, urmând ca în viitor serviciul să fie disponibil în peste 1.200 de agenţii.

Comisioane fixe, dar şi procentuale

Comisioanele pentru transferurile de bani Valutrans se percep expeditorilor şi variază între 3,5 şi 20 de euro, pentru sume de până la 1.000 de euro. Pentru transferurile de peste 1.000 de euro se percepe un comision procentual de doi la sută din suma expediată.

Pentru expedierea banilor, conform legislaţiei italiene, clienţii pot trimite în România, într-un interval de şapte zile, maxim 5.000 de euro. Pentru transferurile de peste 1.999 euro, agenţii Valutrans vor arhiva datele de identificare ale expeditorului, precum şi dovada veniturilor.

Informaţii suplimentare privind serviciul Valutrans se pot obţine de la numerele de telefon cu tarif normal InfoPost – 021.9393111 şi Valutrans – 800811110, acesta din urmă fiind disponibil doar pentru apelurile  efectuate din Italia.

Citit 9265 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.