PROGNOZA METEO/ Cum va fi VREMEA în Galaţi, până pe 5 octombrie

PROGNOZA METEO/ Cum va fi VREMEA în Galaţi, până pe 5 octombrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Meteorologii estimează pentru următoarele două săptămâni (22 septembrie - 5 octombrie) un regim termic în general normal pentru această perioadă, cu episoade de temperatură peste normele climatologice, dar şi cu intervale în care vremea se va răci, iar ploile vor fi prezente la nivelul întregii ţări, potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În Galaţi, vremea va fi caldă în prima zi a intervalului, cu o medie a maximelor de 25-26 de grade şi a minimelor de 13 grade. Ulterior, valorile termice vor marca o scădere semnificativă, de aproximativ 10 grade, astfel că vremea va deveni rece pentru această perioadă. La sfârşitul primei săptămâni de prognoză, atât temperaturile maxime, cât şi cele minime, vor crește uşor, iar în a doua săptămâna se vor menţine relativ constante, spre o medie de 16 grade a maximelor termice şi de 7 grade a temperaturilor minime. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în perioada 22-23 septembrie, când şi cantităţile de apă vor fi mai însemnate, în restul intervalului doar izolat fiind posibile ploi slabe.

Marţi, 23 septembrie şi în noaptea de marţi spre miercuri, va ploua pe arii extinse în zona Galaţiului. Cantităţile de apă vor depăşi local 20 - 25 l/mp şi izolat 30 - 40 l/mp. Vântul va sufla ceva mai nervos, iar temperatura aerului va scădea accentuat, mercurul din termometre indicând valori maxime de 15-16 grade Celsius.

Citit 1992 ori Ultima modificare Luni, 22 Septembrie 2014 16:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.