RĂZBOIUL FURNIZORILOR îi lasă pe gălăţeni FĂRĂ APĂ CALDĂ

RĂZBOIUL FURNIZORILOR îi lasă pe gălăţeni FĂRĂ APĂ CALDĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Apă-Canal nu iartă de datorii Apaterm, societatea ce distribuie agentul termic în Galaţi * Cetăţenii nu vor avea apă caldă, cel puţin până marţea viitoare


Oricum se va rezolva războiul dintre Apă-Canal şi Apaterm, un lucru este sigur. Până marţea viitoare nu vom avea apă caldă în oraş, din cauza lucrărilor pe care cei de la Electrocentrale le realizează la cuva de termoficare şi la reţelele de termoficare aferente Magistralei I. Astfel, începând cu data de 22 septembrie şi până pe 30 septembrie, angajaţii Electrocentrale şi ai Apaterm se vor ocupa de revizia anuală a sistemului, revizie ce, de altfel, ar fi trebuit să aibă loc la sfârşitul lunii iulie. Cartierele centrale vor avea ceva mai mult de suferit. În Centru, în Mazepa I şi II, dar şi în Port apa caldă va fi oprită până pe data de patru octombrie, datorită lucrărilor extinse la Magistrala I de termoficare.

Război fratricid

Apă-Canal va menţine în continuare măsura debranşării punctelor termice ce aparţin celor de la Apaterm, până în momentul în care aceasta din urmă îşi va achita datoriile către furnizorul de apă. Conform celor de la Apă-Canal, până şi hotărârile judecătoreşti ce au consimţit planul de reorganizare al Apaterm au fost strâmbe.

CITEŞTE ŞI: Situaţie incredibilă! APĂ-CANAL lasă FĂRĂ APĂ CALDĂ 180.000 de gălăţeni (FOTO)

"Societatea Apaterm SA, cu rea credinţă, a întocmit Planul de reorganizare, aprobat prin Sentinţa 167/15.11.2011, emisă de Tribunalul Galaţi, în care la secţiunea “plăţi” societatea noastră figura pentru perioada 2013-2014 cu zero lei", se arată în comunicatul postat pe site-ul celor de la Apă-Canal.

Diferenţe de abordare

Cei de la Apă-Canal au modificat inclusiv comunicatul de pe site-ul propriu prin care anunţau că au tăiat apa rece din punctele termice. Dacă vineri, formularea era "din data de 18.09.2014 Societatea Apă Canal SA Galaţi a demarat procedura de debranşare a punctelor de producţie (PT/SC). Aceste măsuri se vor menţine până la respectarea angajamentului de plată însuşit", luni, în comunicat se specifica faptul că doar patru puncte termice au fost debranşate. Practic, cei de la Apă Canal şi-au dat seama de gafa făcută vineri şi au modificat inclusiv comunicatul postat pe site-ul propriu.

Apaterm nu va fi iertată

"Facem cunoscut faptul că acţiunile noastre privind recuperarea creanţelor reprezintă prioritatea zero a companiei, măsura impusă de necesitatea asigurării desfăşurării activităţilor curente ale societăţii, respectiv: producerea şi furnizarea apei potabile, serviciu indispensabil populaţiei", susţin cei de la Apă-Canal. Societatea ce furnizează apă rece în Galaţi susţine în continuare că nu va ierta Apaterm-ul.

"În egală măsură, recuperarea creanţelor este impusă şi de necesitatea cofinanţării proiectelor europene aflate deja în derulare în municipiul Galaţi şi în aria de operare din judeţul Galaţi, precum şi pentru proiectele viitoare, proiecte care se ridică la valoarea de aproximativ 197 milioane euro", mai comunică cei de la Apă-Canal. "Măsura extremă la care a ajuns Societatea Apă Canal SA Galaţi a fost motivată de necesitatea eliminării riscului ajungerii în situaţia de a pierde fondurile europene, blocării investiţiilor aflate în derulare şi imposibilităţii rambursării creditului contractat de la BERD", încheie societatea.

Altfel spus, gălăţenii trebuie să plătească borcanele sparte între societăţile Primăriei.

CITEŞTE ŞI: Campanie VL - "Apa noastră cea de toate zilele"

Citit 4376 ori Ultima modificare Luni, 22 Septembrie 2014 19:23

8 comentarii

 • postat de @tralala
  Marți, 23 Septembrie 2014 22:29
  84.117.40.***
  Da, probabil esti ori unul dintre aia care fac baie in stil japonez, mai intai capul familiei si apoi restul membrilor, in aceiasi apa si pe urma in stilul romanesc pastrezi apa toata saptamana pui la toaleta.
  Si bietii vecini nu pot sta cu geamul deschis la baie cand e cald afara.
  Sau ai descoperit efectul miraculos al magnetilor asupra apometrelor.
  Am si eu pe scara niste specimene de genul asta, la 3 persoane dau 1 metru cub de apa rece si 0 de apa calda.
  Si macar de ar fi amarati, dar el a fost sef de post intr-o comuna de pe langa Galati, acum are o pensie >2500 lei/luna, ea a lucrat in combinat, ia baiatul e jandarm.
  Dar in mod miraculos consumul e ala de mai sus.
  Ar trebui sa ma mir ca iarna trecuta a venit apa calda 91 (nouazeci si unu) lei metrul cub?
  Aia care consuma mai putin de 1,5 metri cubi de apa rece de persoana/luna ar trebui fugariti inapoi in pestera, de unde au venit!
  0
  3
  Raportează
 • postat de Tralala
  Marți, 23 Septembrie 2014 19:58
  5.13.225.***
  Si sa nu uitam de cei care consuma apa multa, dau cate 11 metri cubi apoi se plang ca nu pot plati. Pai fa economie. Eu cum pot da 3 acumulat? Eu nu pot intelege ce faci unii, spala masina, uda gradina...nu inteleg de ce au unii placerea sa dea bani mafiotilor de la apaterm, apa-canal si care mai sunt...
  Cred ca o sa scriu pe un blog un tutorial cum sa dai 3 m3 si sa fii curat, sa ai haine curate, casa curata, mancare din belsug...unii nu stiu cum sa gestioneze asta.
  3
  1
  Raportează
 • postat de Tralala
  Marți, 23 Septembrie 2014 19:51
  5.13.225.***
  @Marius Stanica si ceea ce ai scris tu este adevarat, dar si neplata duce la asa ceva. Cand ai vecini in bloc care pot plati si se lauda ca pot plati, dar nu platesc din comoditate ce parere ai? Neplata nu este o aberatie, in unele cazuri este nesimtire! Evident ca unii nu au cu ce plati, ca nu sunt locuri de munca, sau salarii mici, iar metrul cub are un pret nesimtit de mare. Dar ce facem cu nesimtitii astia care nu platesc ca asa vor?
  0
  4
  Raportează
 • postat de Marius Stanica
  Marți, 23 Septembrie 2014 17:29
  213.218.53.***
  Cand se pute dea valma ca la prosti toate problemele in aceiasi caruta si se cauta solutii (mai ales de "inteligentii" care conduc acest oras) rezultatul nu poate fi decat CATASTROFAL

  Apaterm este o problema, Apacanal este alta problema, Electrocentrale este alta problema.
  Au legaturi intre ele, dar trebuie vazut care este problema reala.

  Spunea mandrul nostru primar ca problemele sunt - neplata populatiei si alte aberatii.

  PRINCIPALELE PROBLEME sunt

  1) sistemul de facturare total idiot care aduce posibilitatea de furturi masive din partea administratorilor a sumelor (si asa cum sunt ele) incasate
  Cand un proprietar de apartament nu plateste i se calculeaza penalitati si eventual le va plati (chiar si cu pierderea apartametentului in sine)
  cand in schimb un administrator fura, si nu mai are nimic in proprietate cei 5 ani de zile puscarie nu rezolva nimic
  (sau moartea - vezi cazul administratorei Hotescu !!)

  2) pierderile sistemului prin furturile prin capusare politica si pierderile din sistem datorita constructiilor tehnice din anii '60 - '70 total ineficiente
  1
  3
  Raportează
 • postat de Tepes Voda
  Marți, 23 Septembrie 2014 13:46
  89.136.186.***
  Cand galatenii au cerut demisia directorului apa-canal,mare minune,am avut mai putin de 1m cub pierderi apa calda si cativa metri cub de apa rece la scara in care locuim .Facem parte din asociatia 327,unde se pare ca administratorul,de mana cu presedintele si cele doua firme care ne capuseaza,fac legea.Cum in iunie nu au fost pierderi,acum ne trezim brusc cu 30 metri cub de apa calda ,,pierderi,,La scara unde locuieste presedintele,desi au subsolul praf,nici un pic de pierderi .Cum se pot explica aceste lucruri ?Serviciul din cadrul primariei care se ocupa, vorba vine de asociatii ce face ?Platim un ocean de apa,la preturi astronomice .
  2
  12
  Raportează
 • postat de DOMNULE PRIMAR,DACA MAI VRETI INCA UN MANDAT DESFINTATI IMEDIAT APATERM,CAPUSA GALATENILOR!
  Marți, 23 Septembrie 2014 11:55
  5.13.204.***
  Apaterm trebuie scoasa din priza imediat. Jigodiile de aici au capusat galatiul timp de 25 de ani . in mandatele lui Durbaca s-au angajat toti golanii si toate curvele cu carnet PC. O cloaca de trantori misuna in SC-uri,mai ales niste madame,pe post de gheise ale maistrillor si sefilor de sector. Toti pleaca dimineata turbati dupa ciubucuri si nicidecum dupa treaba intreprinderii,bineinteles cu materialele si sculele Apaterm ,impartind prada la sfarsitul programului. Pe ordinul de lucru se trec tone de materiale,pentru ca nici dracul nu verifica in canivou,camin,subsol sau sc ,situtia reala.Fiola e de sanki,multi muncitori,sefi de echipa si maistri isi iau socul de dimineata. Toate astea pe banii galatenilor. Invoca zeci de motive ilegale ca sa nu te lase sa te debransezi de la mizeria lor. PRIMARUL TREBUIE SA SEMNEZE ACTUL DE DECES CAT MAI REPEDE A CAPUSEI APATERM.!!!!!
  3
  17
  Raportează
 • postat de rdsqsqdq
  Marți, 23 Septembrie 2014 11:40
  83.166.206.***
  Pardon, se spala in Iordan! :)))
  0
  0
  Raportează
 • postat de H2 SO4
  Marți, 23 Septembrie 2014 07:53
  89.137.30.***
  De acum, la lighean pana la vara. Gata! Pai...
  2014, ce draq.
  Acum 2000 de ani Iisus se spala tot la lighean si nu s-a plans.
  2
  26
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.