RĂZBOIUL FURNIZORILOR îi lasă pe gălăţeni FĂRĂ APĂ CALDĂ

RĂZBOIUL FURNIZORILOR îi lasă pe gălăţeni FĂRĂ APĂ CALDĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Apă-Canal nu iartă de datorii Apaterm, societatea ce distribuie agentul termic în Galaţi * Cetăţenii nu vor avea apă caldă, cel puţin până marţea viitoare


Oricum se va rezolva războiul dintre Apă-Canal şi Apaterm, un lucru este sigur. Până marţea viitoare nu vom avea apă caldă în oraş, din cauza lucrărilor pe care cei de la Electrocentrale le realizează la cuva de termoficare şi la reţelele de termoficare aferente Magistralei I. Astfel, începând cu data de 22 septembrie şi până pe 30 septembrie, angajaţii Electrocentrale şi ai Apaterm se vor ocupa de revizia anuală a sistemului, revizie ce, de altfel, ar fi trebuit să aibă loc la sfârşitul lunii iulie. Cartierele centrale vor avea ceva mai mult de suferit. În Centru, în Mazepa I şi II, dar şi în Port apa caldă va fi oprită până pe data de patru octombrie, datorită lucrărilor extinse la Magistrala I de termoficare.

Război fratricid

Apă-Canal va menţine în continuare măsura debranşării punctelor termice ce aparţin celor de la Apaterm, până în momentul în care aceasta din urmă îşi va achita datoriile către furnizorul de apă. Conform celor de la Apă-Canal, până şi hotărârile judecătoreşti ce au consimţit planul de reorganizare al Apaterm au fost strâmbe.

CITEŞTE ŞI: Situaţie incredibilă! APĂ-CANAL lasă FĂRĂ APĂ CALDĂ 180.000 de gălăţeni (FOTO)

"Societatea Apaterm SA, cu rea credinţă, a întocmit Planul de reorganizare, aprobat prin Sentinţa 167/15.11.2011, emisă de Tribunalul Galaţi, în care la secţiunea “plăţi” societatea noastră figura pentru perioada 2013-2014 cu zero lei", se arată în comunicatul postat pe site-ul celor de la Apă-Canal.

Diferenţe de abordare

Cei de la Apă-Canal au modificat inclusiv comunicatul de pe site-ul propriu prin care anunţau că au tăiat apa rece din punctele termice. Dacă vineri, formularea era "din data de 18.09.2014 Societatea Apă Canal SA Galaţi a demarat procedura de debranşare a punctelor de producţie (PT/SC). Aceste măsuri se vor menţine până la respectarea angajamentului de plată însuşit", luni, în comunicat se specifica faptul că doar patru puncte termice au fost debranşate. Practic, cei de la Apă Canal şi-au dat seama de gafa făcută vineri şi au modificat inclusiv comunicatul postat pe site-ul propriu.

Apaterm nu va fi iertată

"Facem cunoscut faptul că acţiunile noastre privind recuperarea creanţelor reprezintă prioritatea zero a companiei, măsura impusă de necesitatea asigurării desfăşurării activităţilor curente ale societăţii, respectiv: producerea şi furnizarea apei potabile, serviciu indispensabil populaţiei", susţin cei de la Apă-Canal. Societatea ce furnizează apă rece în Galaţi susţine în continuare că nu va ierta Apaterm-ul.

"În egală măsură, recuperarea creanţelor este impusă şi de necesitatea cofinanţării proiectelor europene aflate deja în derulare în municipiul Galaţi şi în aria de operare din judeţul Galaţi, precum şi pentru proiectele viitoare, proiecte care se ridică la valoarea de aproximativ 197 milioane euro", mai comunică cei de la Apă-Canal. "Măsura extremă la care a ajuns Societatea Apă Canal SA Galaţi a fost motivată de necesitatea eliminării riscului ajungerii în situaţia de a pierde fondurile europene, blocării investiţiilor aflate în derulare şi imposibilităţii rambursării creditului contractat de la BERD", încheie societatea.

Altfel spus, gălăţenii trebuie să plătească borcanele sparte între societăţile Primăriei.

CITEŞTE ŞI: Campanie VL - "Apa noastră cea de toate zilele"

Citit 4469 ori Ultima modificare Luni, 22 Septembrie 2014 19:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.