Un mini-Disneyland printre blocuri

Un mini-Disneyland printre blocuri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Te saturi să tot vezi pământ bătătorit cu titlu de „spaţiu verde” în preajma blocurilor, eventual asezonat cu gunoaie şi cu pietroaie! Te saturi de garduri ruginite, din armături furate de pe la fabrici şi şantiere!

De aceea trebuie să semnalăm când un gospodar face ceva civilizat pentru spaţiul din preajma casei! În cartierul Mazepa 2, spatele blocului CL 3  numai a spate de bloc nu arată (foto 1)!

Gard din „şipci” metalice vopsite, iarbă, arbuşti, trandafiri… Şi printre ele, ce să vezi? Pitici! Pitici de grădină. Şi, unde-s pitici, hop şi-o Alba ca Zăpada din ceramică. Ba chiar şi-un câine, negru şi rău, da´ tot ceramic. Sigur, prin zonă sunt şi boschetari, dar dincolo de gărduţ întâlneşti unul ceramic, care ţine o chitară – asta reală!

Gusturile sunt împărţite, dar totul atrage atenţia şi înveseleşte. Şi asta nu e tot! Un  plan înclinat duce la o trapă în balconul blocului, unde locuieşte un câine adevărat, care iese în curte când vrea dumnealui. Prin zonă am mai văzut şi pe la alte blocuri cuşti pentru maidanezi, care nu sunt lăsaţi de izbelişte, ca în alte părţi. Nu-i un model bun?

Cum nu am găsit toţi piticii la blocul cu pricina, m-am plimbat prin oraş şi am mai găsit unul nostalgic după fraţii săi, în balconul unei case de pe strada Gării (foto 2). Se uita parcă la fosta casă a primarului Ghiţă Vasiliu, din apropiere…

Citit 923 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.