AMENZI de 1.000 de lei/ S-a INTERZIS PARCAREA camioanelor şi microbuzelor în oraş

AMENZI de 1.000 de lei/ S-a INTERZIS PARCAREA camioanelor şi microbuzelor în oraş
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Autovehiculele mari de transport marfă şi microbuzele nu mai au voie să parcheze pe drumurile publice, trotuarele şi terenurile oraşului * Şoferii îşi vor mai putea trage vehiculele doar în parcarea de TIR-uri de pe Centură *Cine încalcă regula riscă o amendă cuprinsă între 500 şi 1.000 lei


Dacă la finele lunii iulie aleşii s-au împotmolit în discuţii, la şedinţa trecută au decis: parcarea camioanelor, TIR-urilor şi microbuzelor a fost interzisă în oraş. Motivul? Faptul că, în Galaţi, problema parcărilor supraaglomerate este amplificată şi de staţionarea vehiculelor de marfă de peste 3,5 tone, a camioanelor, a microbuzelor, a autocarelor sau chiar a TIR-urilor. Acestea sunt parcate atât pe carosabil, aşa cum se întâmplă, de exemplu, seara, pe strada Oţelarilor, în intersecţii, îngreunând traficul auto, în parcările rezidenţiale, cât şi pe trotuare sau spaţii verzi, fapt care produce degradarea acestora.

Iată de ce aleşii au interzis, printr-o hotărâre de Consiliu Local, „staţionarea voluntară a autovehiculelor de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, a autovehiculelor care au mai mult de nouă locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, şi a utilajelor, pe drumurile publice şi terenurile aparţinând domeniului public sau privat al municipiului Galaţi". Restricţia nu se aplică în timpul efectuării operaţiunilor de încărcare/descărcare sau îmbarcare/debarcare, conducătorii acestor vehicule având obligaţia să respecte semnalizarea rutieră din zonă. De asemenea, se interzice comercializarea de produse sau prestarea de servicii direct din aceste vehicule.

Încălcarea acestor dispoziţii constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 de lei şi 1.000 de lei, iar pentru abateri repetate se poate aplica şi măsura blocării sau ridicării vehiculelor. Cei în măsură să constate contravenţiile şi să aplice sancţiunile sunt ofiţerii şi agenţii de Poliţie, personalul Poliţiei Locale şi împuterniciţii primarului, iar cei vizaţi sunt conducătorii auto.

Unde se poate parca

Hotărârea aleşilor locali prevede că parcarea vehiculelor mai mari de 3,5 tone şi a microbuzelor este permisă numai în autobaze sau în locuri special destinate acestui scop, semnalizate prin marcaje şi indicatoare rutiere. Vehiculele grele aflate în tranzit prin municipiul Galaţi sau cele înregistrate în municipiul Galaţi şi care nu deţin spaţiu de parcare pot staţiona şi parca, atât pe timpul nopţii, cât şi ziua, în parcarea special amenajată de Primăria municipiului Galaţi, pe Drumul de Centură.

Exceptate de la restricţiile aleşilor sunt vehiculele aparţinând serviciilor de ambulanţă, protecţiei civile, poliţiei, pompierilor, jandarmeriei, poliţiei de frontieră, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Justiţiei, Direcţiei generale a Penitenciarelor, Ministerului Public şi unităţilor speciale ale SRI şi SPP, aflate în misiune, dar şi cele ale Ecosal şi autolaboratoarele pentru măsurarea calităţii aerului. Nu sunt vizate nici vehiculele care execută lucrări planificate sau intervenţii la drumuri, calea de rulare a tramvaielor şi la reţelele de utilităţi publice.

Aleşii locali sunt convinşi că prin această măsură se poate fluidiza traficul în municipiul Galaţi, se va reduce riscul producerii de accidente, nu se vor mai degrada carosabilul, trotuarele, parcările, spaţiul verde şi se vor reduce cheltuielile cu repararea sau întreţinerea acestora.

CITEŞTE ŞI: PARCAREA de TIR-uri a fost FINALIZATĂ cu şase luni ÎNTÂRZIERE

Citit 14197 ori Ultima modificare Joi, 02 Octombrie 2014 00:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.