Tupeu maxim la CFR Călători! Biletul de Bucureşti e mai scump cu 9 lei, pentru „deranj”
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Tupeu maxim la CFR Călători! Biletul de Bucureşti e mai scump cu 9 lei, pentru „deranj”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Pentru că urmează o rută ocolitoare în condiţiile în care rutele tradiţionale nu au fost încă deszăpezite, CFR Călători le ia clienţilor cu 9 lei mai mult pentru un bilet până la Bucureşti * „Dacă nu doriţi, mergeţi cu altceva! Dacă puteţi”, este afirmaţia uluitoare a unei casiere * „Eu nu aş mai merge cu trenul”, a spus un student, care a şi luat microbuzul *

Atitudine incredibilă a companiei CFR Călători! Peste 400 de oameni au fost captivi, timp de trei zile la începutul acestei săptămâni, într-un tren trimis în iadul alb din Bărăgan şi, până acum, nici măcar un oficial al companiei subordonate Ministerului Transporturilor nu a prezentat public scuze pentru această greşeală care ar fi putut avea consecinţe fatale. Ca să nu mai vorbim de demisii. Exerciţiul de ignoranţă este, însă, o nimica toată pe lângă gafa de proporţii pe care CFR Călători a comis-o ulterior.

După ce liniile din judeţele Brăila şi Buzău s-au blocat şi trenurile au fost trimise pe o rută ocolitoare, prin Tecuci - Ploieşti, compania de stat a mărit costul deplasărilor din Galaţi spre Capitală! Explicaţia? Trenul urmează o rută ocolitoare. Ca şi cum CFR ar fi o agenţie de turism care te taxează în plus pentru că mai stai o zi în staţiune.

„Am plătit 67 de lei pentru un bilet întreg spre Bucureşti. E mai mult, dar dăm, numai să ajungem”, ne-a spus, vineri după-amiază, gălăţeanca Oana Daneş. Femeia aştepta ca trenul de 15.40, singura garnitură de Bucureşti a zilei, să tragă la peron.

Cu 9 lei mai scump decât biletul prin Urziceni

Casiera a explicat că trenul urmează o rută diferită, prin Tecuci. „Prin Buzău, biletul costa 65 de lei, iar prin Urziceni – 58 de lei”, a răspuns casiera atunci când am întrebat-o care sunt preţurile biletelor de tren către Capitală pe rutele neutilizate acum.

Aşadar, Căile Ferate le percep călătorilor cu 2 lei, respectiv cu 9 lei mai mult pentru o călătorie care este efectuată pe o rută diferită pentru că rutele tradiţionale nu au fost curăţate încă de zăpadă.

Oana Jilavu, care pleca vineri în Capitală, la facultate, a spus că, datorită reducerii de care beneficiază pentru că este studentă, a plătit 33 de lei din preţul întreg al biletului. „Cu un leu mai mult decât înainte. Şi nici nu am primit loc. Am înţeles că nu mai dau bilete cu loc”, a adăugat ea. Mama ei, care a condus-o până la gară, era revoltată. „Este îngrozitor! După ce că trenul face şase ore până în Bucureşti, are întârzieri, ne pun să ne mai şi batem pe loc!”, a declarat femeia.

„Dacă nu doriţi, mergeţi cu altceva! Dacă puteţi”

Am întrebat-o pe casiera de la ghişeu de ce biletul pentru Capitală costă mai mult. „Taxarea se face pe kilometru”, a răspuns angajata CFR Călători. Am protestat civilizat, spunându-i că trenul urmează o rută ocolitoare din cauza condiţiilor dificile de trafic, nu pentru că am dori o excursie prin Tecuci. Replica ei a fost stupefiantă. „Dacă nu doriţi, mergeţi cu altceva! Dacă puteţi”.

Purtătorul de cuvânt de la CFR Călători, Cornelia Bolina, ne-a oferit aceeaşi explicaţie ca şi casiera din Gara Galaţi, mai puţin îndemnul ironic. „Preţurile biletelor sunt aferente distanţelor kilometrice”, a afirmat, vineri, Bolina, îndrumându-ne către un consilier al companiei, Adrian Vlaicu, pentru explicaţii suplimentare. Acesta din urmă nu a răspuns, însă, la telefon. Călătorii pot, totuşi, să răsufle uşuraţi: e puţin probabil ca CFR să folosească o rută ocolitoare prin Tokyo.

„Eu n-aş mai merge cu trenul”

La câteva zeci de metri de gară, în autogară, un student aştepta, vineri după-amiază, ca microbuzul de Bucureşti să tragă la peron. „Eu n-aş mai merge cu trenul”, a declarat tânărul, care a plătit 45 de lei pentru călătoria cu microbuzul.


Un călător care a încercat să se asigure la ghişeu că nu va avea soarta sutelor de gălăţeni plimbaţi trei zile cu trenul prin Bărăgan a primit din partea unui casier un răspuns care l-a lăsat mască: „Au făcut slujbă la Patriarhie”.


 

Aşteptăm în continuare opiniile cititorilor noştri în secţiunea comentarii. În acelaşi timp, cei care au stat 60 de ore blocaţi în acest tren ne pot transmite imagini, filme şi mărturii pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Vizitatorii site-ului nostru îşi pot spune părerea în legătură cu cine ar trebui să demisioneze după situaţia creată, alegând una dintre opţiunile din sondajul ce poate fi găsit în pagina de Eveniment a site-ului sau folosind acest LINK


 

 

Citit 10150 ori Ultima modificare Duminică, 12 Februarie 2012 11:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.