Ducu Bertzi şi Gyuri Pascu vin la „Baladele Dunării”

Ducu Bertzi şi Gyuri Pascu vin la „Baladele Dunării”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Studenţesc de Folk „Baladele Dunării” îi are drept cap de afiş pe cunoscuţii Ducu Bertzi şi Ioan Gyuri Pascu. Cei doi vor concerta în zilele de vineri şi sâmbătă, la Casa de Cultură a Studenţilor, Gyuri Pascu fiind şi preşedintele juriului.

15 concurenţi şi-au anunţat deja participarea, însă organizatorii speră ca, până vineri, să se mai înscrie alţi câţiva, având în vedere că festivalul gălăţean de folk oferă cele mai consistente premii din ţară. Fondul total de premiere este de 2000 de euro, motiv pentru care se aşteaptă o participare de calitate, aşa cum s-a întâmplat şi la ediţiile precedente.

Concursul este programat să se desfăşoare pe secţiuni (interpreţi şi grupuri), însă, în cazul în care se vor înscrie prea puţine grupuri, festivalul va avea o singură secţiune.

Pe lângă recitalurile Gyuri Pascu şi Ducu Bertzi, vor mai cânta Maria Magdalena Dănăilă şi câştigătoarea ediţiei de anul trecut a „Baladelor Dunării”, Iulia Mitrea. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Lansare de album

Tot în cadrul festivalului, Ducu Bertzi îşi va lansa cel mai recent album, „Ducu Bertzi şi Florian Pittiş în concert”. Cele 23 de cântece şi poezii de pe acest material audio au fost înregistrate în spectacolul „Ducu Bertzi şi prietenii săi”, susţinut la data de 3 aprilie 2006 în Sala Amfiteatru a Teatrului Naţional „I.L.Caragiale”. Albumul audio cuprinde 12 piese interpretate de Ducu Bertzi, 10 poezii şi o piesă interpretată de Florian Pittiş, are 68 de minute şi reprezintă doar o parte a unui material video care va fi lansat în toamna acestui an.

Programul Festivalului

Vineri, ora 19,00:

- Concurs

- Recitaluri: Maria Magdalena Dănăilă, Gyuri Pascu & the Blueworkers

Sâmbătă, ora 19,00

- Gala laureaţilor

- Recitaluri: Iulia Mitrea (câştigătoarea ediţiei trecute), Ducu Bertzi şi Mihai Neniţă (vioară)

În fotografie - Coperta albumului ce va fi lansat la „Baladele Dunării”

Citit 2111 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.