Solidaritatea, a patra încercare

Solidaritatea, a patra încercare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

200 de membri ai Sindicatului Solidaritatea de la ArcelorMittal Galaţi vor picheta astăzi, între 10:30 şi 14:00,  sediile Guvernului şi Preşedinţei. Sindicaliştii doresc să tragă un semnal de alarmă asupra riscului producerii unei grave probleme sociale, la nivel naţional, prin închiderea diverselor unităţi din industria metalurgică.

Potrivit liderului sindicatului, Gheorghe Tiber, cei aproximativ 200 de siderurgişti vor fi însoţiţi şi de 30 de pensionari, membri ai Alianţei Pensionarilor pentru Conciliere, care au lucrat la combinatul din Galaţi, şi un grup de sindicalişti de la combinatul din Hunedoara.

"Data de astăzi a fost aleasă pentru protest, deoarece administraţia combinatului siderurgic Arcelor Mittal Galaţi va semna astăzi, 20 mai, în cadrul şedinţei AGA, decizia de a închide Uzina Cocsochimică, acolo unde lucrează 1.500 de oameni,  ne-a declarat preşedintele Solidarităţii. Tiber a mai spus că "acţiunea se doreşte a fi un semnal de alarmă tras de sindicaliştii din siderurgie cu privire la situaţia grea pe care o traversează metalurgia românească".

Acesta este cel de-al patrulea protest pe care sindicaliştii din combinatul de la Galaţi îl organizează de la începutul anului şi până acum, în încercarea de a atrage atenţia autorităţilor  asupra siderurgiei româneşti.

Citit 983 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.