Dosarul privind fuga lui Hayssam se va judeca la Curtea de Apel Oradea

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, marţi, să strămute de la Curtea de Apel Bucureşti la Curtea de Apel Oradea dosarul în care sirianul Omar Hayssam este judecat pentru fuga sa din ţară alături de cei doi fraţi ai săi, care i-ar fi fost complici.

Reamintim că Omar Hayssam şi fraţii săi, Muhkles şi Mahmoud, au susţinut, în cererile depuse la Curtea supremă prin care solicitau strămutarea dosarului, că imparţialitatea judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti ar fi ştirbită datorită “împrejurărilor cauzei”.

Concret, cei trei susţineau că judecătoarea Adriana Băjan, care soluţionează dosarul fugii lui Hayssam prin care se cere strămutarea de la Curtea de Apel Bucureşti la altă instanţă din ţară, s-a mai pronunţat şi în alte cauze care au legătură cu familia Hayssam, dispunând arestarea lui Omar Hayssam într-unul dintre dosare. Din acest motiv, potrivit motivelor de strămutare invocate marţi în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dosarul ar trebui mutat la o altă instanţă egală în grad din ţară.

“Apreciez că doamna Adriana Elena Băjan nu poate continua judecarea acestei cauze în condiţiile în care prin comportamentul în şedinţa de judecată şi prin măsurile procedurale luate a demonstrat că este ostilă atât faţă de mine cât şi faţă de ceilalţi inculpaţi şi că, practic, împiedică apărarea să-şi exercite drepturile procesuale”, susţine Omar Hayssam în cererea depusă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Mai mult, fraţii Hayssam susţineau că judecătoarea Băjan ar fi interesată să soluţioneze în favoarea procurorilor DIICOT dosarul de la Curtea de Apel Bucureşti pentru a-şi acoperi o greşeală care ar fi fost comisă de aceasta într-un alt dosar. Mai exact, judecătoarea Adriana Băjan este cea care a dispus emiterea unui mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Hayssam în dosarul de terorism, deşi legea prevedea că perioada maximă este de 15 zile.

Potrivit avocaţilor familiei Hayssam, nici ceilalţi magistraţi ai Curţii de Apel Bucureşti nu ar fi imparţiali în acest dosar, fiind dată ca exemplu cauza în care Omar Hayssam a fost condamnat pentru terorism. Astfel, potrivit apărătorilor lui Hayssam, şi acel dosar ar fi fost soluţionat cu încălcarea drepturilor procesuale.

Citit 735 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.