MII DE GĂLĂŢENI cu viroze şi pneumonii. Suntem sfătuiţi să ne VACCINĂM antigripal

MII DE GĂLĂŢENI cu viroze şi pneumonii. Suntem sfătuiţi să ne VACCINĂM antigripal
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vremea schimbătoare din ultima perioadă le-a creat multe probleme gălăţenilor, mulţi dintre ei fiind nevoiţi să meargă la medic pentru a-şi trata răcelile. De la 1 octombrie, Direcţia de Sănătate Publică a început monitorizarea în cazul infecţiilor respiratorii şi a pneumoniilor.

„În prima săptămână de raportare, am avut 2.695 de cazuri de infecţii respiratorii, în 72 de cazuri fiind necesară internarea pacienţilor”, ne-a explicat doctorul Valentin Boldea, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi. Conform statisticilor Direcţiei de Sănătate Publică, cei mai afectaţi au fost pacienţii din categoria de vârstă 5 – 14 ani, fiind înregistrate 970 de cazuri.

„De asemenea, în perioada menţionată au fost diagnosticate cu pneumonie 397 de persoane, dintre care 197 au fost spitalizate. Aici, cea mai afectată categorie de vârstă este cea a sugarilor de până într-un an. Trebuie menţionat faptul că nu s-a înregistrat niciun caz de gripă”, a completat purtătorul de cuvânt al DSP.

Medicii le recomandă gălăţenilor să respecte regulile de igienă şi să se ferească, pe cât posibil, de spaţiile aglomerate neaerisite.

Imunizarea antigripală

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a finalizat catagrafierea persoanelor care au dreptul de a fi vaccinate gratuit împotriva gripei. Astfel, conform datelor DSP, în judeţul Galaţi sunt aproximativ 70.000 de persoane care necesită imunizarea prin vaccinare împotriva gripei, fiind vorba despre bolnavi cronici, copii, cadre medicale şi persoanele de peste 65 de ani.

”Ministerul Sănătăţii a anunţat că va achiziţiona, din import, între 500.000 şi un milion de doze de vaccin antigripal. În anii trecuţi, gălăţenii nu erau foarte interesaţi de acest vaccin, dar noi le recomandăm să se gândească de două ori pentru a lua o decizie. Iar în contextul în care la nivel mondial există o ameninţare cu virusul Ebola, cred că şi gălăţenii vor reconsidera decizia cu privire la vaccinarea antigripală şi vor fi mult mai atenţi şi la igiena personală”, ne-a explicat doctorul Valentin Boldea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Medicii avertizează că, pe fondul unei gripe, imunitatea scade, iar riscul contactării unui alt virus este extrem de mare, motiv pentru care îi sfătuiesc pe toţi gălăţenii să se gândească foarte bine atunci când vor decide dacă vor sau nu să se imunizeze prin vaccinare.

CITEŞTE ŞI: Pro şi contra vaccinare, în mediul online/ Medicii de familie discută cu părinţii

Citit 1544 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Octombrie 2014 09:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.