Pro şi contra vaccinare, în mediul online/ Medicii de familie discută cu părinţii

Pro şi contra vaccinare, în mediul online/ Medicii de familie discută cu părinţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Medicii de familie lansează o provocare tuturor părinţilor din România, oferindu-le posibilitatea să discute online pe platforma EduMedical.ro, cu specialişti în vaccinologie. Acţiunea are loc în cadrul Săptămânii Internaţionale a Vaccinării (24-30 aprilie a.c.), organizată la nivel naţional de Societatea Naţională de Medicină Familiei (SNMF), la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
Potrivit unui comunicat de presă al SNMF, medicii discută cu pacienţii despre vaccinare, dezbat cele mai importante informaţii, analizează temerile majore ale părinţilor în vaccinarea copiilor, tocmai pentru ca părinţii să fie înarmaţi cu informaţii pertinente şi sigure despre vaccinare.
În cadrul discuţiei online pe platforma www.edumedical.ro, pot fi abordate toate temele de interes major care au ridicat în trecut întrebări despre vaccinare, pentru ca părinţii să primească răspunsurile de care au nevoie de la specialişti la nivel naţional în vaccinologie.
"Vaccinarea salvează milioane de vieţi în fiecare an. Această acţiune nu este un moft. Este o responsabilitate şi un drept al fiecăruia dintre noi. De aceea ne informăm pacienţii despre adevărurile legate de vaccinare', a declarat în comunicat preşedintele SNMF, dr. Rodica Tănăsescu.
"Noi, medicii de familie, vrem să combatem lipsa de informare şi să le spunem oamenilor că au la îndemână o metodă sigură, cu care pot preveni boala, şi care le permite să se bucure de fiecare zi, fără emoţii, chinuri şi complicaţii. Responsabilitatea le aparţine însă, în mare măsură, părinţilor, deoarece ei decid viitorul copiilor lor şi trebuie să-şi cântărească în mod responsabil deciziile", subliniază la rândul său dr. Sandra Alexiu, vicepreşedinte SNMF.
EduMedical.ro este un portal dezvoltat sub egida SNMF, dedicat informării pacienţilor. Portalul susţine discuţii medic-pacient, conferinţe online în care pacienţii se pot înregistra anonim pentru a adresa întrebări specialiştilor şi ateliere adresate pacienţilor.

Citit 12756 ori Ultima modificare Duminică, 27 Aprilie 2014 15:33

21 comentarii

 • postat de Almeda
  Vineri, 04 Decembrie 2015 07:18
  46.161.61.***
  I think it's possible that some of the Twitter video view matters are happening when video clips are
  playing in the background, but users aren'tseeing or reading all of them.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Adi
  Joi, 01 Mai 2014 18:41
  188.24.104.***
  Pentru Gheorge: ia cu paine, sa sa te saturi de chimicale. http://io9.com/what-if-natural-products-came-with-a-list-of-ingredient-1503320184. Nu este o conspiratie ci doar o filozofie a fructelor.
  Pentru Monica: imi poti da definitia homeopatiei? Sunt curios ce inseamna si ce cursuri poti urma sa devii specialist in homeopatie...
  1
  0
  Raportează
 • postat de Monica
  Miercuri, 30 Aprilie 2014 11:17
  79.116.107.***
  Sincer, nici nu ma asteptam ca printre cei care comenteaza pro-vaccinuri la copii, sa nu fie telespectatori si fani ai trustului antena.... :) Este trist cum cu voia voastra va lasati manipulati de si nu va cautati informatiile si din alte surse, ci doar de la televizor. Abandonul acesta in fata televizorului va poate face enorm de mult rau; si aici ma refer la televiziunile comerciale care isi apara interesele financiare si emit striri de multe ori in defavoarea cetatenilor.
  Pt. Liviu: vezi ca mai am o greseala, am uitat sa pun un "ca" pe undeva; ma mir cum de nu ai observat. :) Se vede clar ca la tine conteaza forma si ai probleme de percepere a esentialului.
  Este infiorator sa vad cat de manipulati sunteti unii dintre voi si cum acceptati efectul de turma. :(

  http://viataverdeviu.ro/decizia-unei-mame-prima-injectie-vaccinul-pentru-hepatita-b/
  2
  1
  Raportează
 • postat de gheorghe
  Marți, 29 Aprilie 2014 13:39
  174.6.111.***
  @ruxandra
  Asa este, stau la Pacific, la 10.000 km departare.
  Si se vede altfel in spatele cortinei.
  0
  2
  Raportează
 • postat de gheorghe
  Marți, 29 Aprilie 2014 13:36
  174.6.111.***
  "FDA Document Reports Autism Link After Tetanus, Pertussis & Diptheria Combination Vaccine"
  adica, in traducere:
  Document al FDA [Federal Drugs Agency] raporteaza legatura Autismului de combinatia de vaccinuri [anti] Tetanus, Pertussis si Difterie.
  Este lung articolul si documentat - cine stie engleza poate accesa:
  http://www.collective-evolution.com/2014/04/09/fda-document-reports- autism-link-after-tetanus-pertussis-diptheria-combination-vaccine/
  ------------------
  Pierderi de sarcina:
  "...In an exceptionally strong and well executed report, written on the Child Health Safety Website entitled "Flu Vaccine Caused 3,587 US Miscarriages from H1N1 Vaccines,"
  -----
  Urmari dupa vaccinare "contra" cancerului cervical (date din SUA):
  "Doctors' reports show that girls of 12 and 13 have experienced convulsions, fever and paralysis after being given the vaccine, which is now administered in schools as part of efforts to prevent women developing cancer"
  "The analysis by the MHRA, drawn up this month, found 2,107 patients had reported some kind of suspected adverse reaction to Cervarix. Several reported multiple reactions, with 4,602 suspected side-effects recorded in total."
  Asta, din cca 1 million de personae/fete vaccinate - imagineaza-ti ca este fiica ta!
  -----
  ... "23 people die and 123 are hospitalised after being given flu vaccine"
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-1026539/23-people-die-123-hospitalised-given-flu-vaccine.html
  -----
  ... Romania cu vaccinarea anti TBC are rata cea mai numeroasa de bolnavi de TBC...
  ----
  "Serious Lung Infections in Children Jump After Introduction of Pneumococcus Vaccine"
  http://www.healthnewsdigest.com/news/Children_s_Health_200/Serious_Lung_Infections_ in_Children_Jump_After_Introduction_ of_Pneumococcus_Vaccine.shtml
  ---
  "Hep B Vaccine Damages The Liver It Is Supposed To Protect"
  http://www.greenmedinfo.com/blog/hep-b-vaccine-damages-liver-it-supposed-protect
  -----
  "Merck vaccine scientist Dr. Maurice Hilleman admitted presence of SV40, AIDS and cancer viruses in vaccines"
  http://worldtruth.tv/merck-scientist-dr-maurice-hilleman-admitted-presence-of-sv40-aids-and-cancer-viruses-in-vaccines-2/
  -----
  Ia sa bage in ei sustinatorii vaccinarii ceea ce promoveaza:
  "$75,000 Offered For MD to Publicly Drink Vaccine Additives" (si creste cu %00 dolari pe luna pana un medic va bea compusul ... obligatoriu pentru un copil!!!!)
  Pentru un copil de 6 ani e administreaza "conform prevederilor legale":
  •Thimerosal (a mercury derivative)
  •Ethylene glycol (antifreeze)
  •Phenol (a disinfectant dye)
  •Aluminum
  •Benzethonium chloride (a disinfectant)
  •Formaldehyde (a preservative and disinfectant)
  Nu vorbim de bacteriile periculoase (ca virusii nu-s departe de ele, joc de cuvinte)
  -----------------
  Chiar nu se vede ca isi fac de treaba facand experiente in masa, sub paravanul "stiintei" [tembele] si sub protectia politicienilor platiti de corporatii??
  Nu-I duce mintea sa intareasca rezistenta organismului uman ci doar sa se "lupte" cu ceea ce nici ei nu cunosc cum "lucreaza"...
  Habar nu au cate tipuri de bacterii are corpul uman si catori "virusii" sint in orice corp dar "explodeaza" cand imunitatea scade sub o anumita limita.
  0
  4
  Raportează
 • postat de Ruxandra
  Marți, 29 Aprilie 2014 10:19
  83.166.206.***
  Gheorghe, nu esti de pe lumea asta, clar ! :)))))
  1
  0
  Raportează
 • postat de gheorghe
  Marți, 29 Aprilie 2014 09:58
  174.6.111.***
  =Săptămânii Internaţionale a Vaccinării (24-30 aprilie a.c.)=
  Sa-si vaccineze copiii lor ca sa faca ceva cu banii primiti pentru propaganda - desigur ca nu direct ci cu invitatii la simpozioane, conferinte (masa-casa-transport platite plus "diurna").
  Posteaza unii mesajele "sapate" pe creier prin repetarea minciunilor - parte din ingnoranta.
  Vaccinarea obligatore este manifestare sadica de torturare a unui corp in evolutie al unei finite care nu are puterea sa se apere.
  De asta sint atitia dobitoci care vor sa fie cat mai multi dobitoci ca ei si sa cant la unison credinta in vaccinuri.
  Coreea de SUd are cea mai mare rata de vaccinari si procentul de autistic a deposit 20% din npupulatie.
  Autistul - masina biologica nu are sentimente, nu intelege ce e aia familie si nu va avea urmasi, sint uneori doar roboti performanti, cand nu sint anhilati de medicamente psihotrope sa-i faca legume...
  Chestia cu rabia este buna pentru exemplu - neurotoxicitatea bacteriilor transmise de animal poate provoca moartea, in organismele slabe imunitar.
  Iar individual vaccinat este otravit cu sute de agenti agresivi (nu toti deodata, desigur) si cu semi-mortaciuni care sa hartuiasca sistemul imunitar... poate-poate il va "antrena" pentru "lupta cea mare"!
  Asta s-ar traduce - da copilul tau pe mana unui violator sexual ca sa-l "pregatesti" pentru violul "periculos" = (in jargon) POSTA. Nu va "suferi" ca s-a "antrenat", nu-I asa???
  Iar "dialogul" nici nu are rost, este alta forma de persuasiune a mamelor sa-si lepede raspunderea de mame catre "system".
  De accord, nu este o conspiratie in spate. Este "filozofie" proprie de viata si exercitare a profesiei pentru a "face" bani indifferent de calea aleasa si de consecinte. Este lumea "bogayilor" care prosteste pe cei slabi si cu mintea, si cu duhul.
  0
  3
  Raportează
 • postat de liviu
  Luni, 28 Aprilie 2014 21:25
  5.13.143.***
  Monica, avand in vedere ca nici nu stii sa scrii corect, vezi "copii" in loc de "copiii", nici nu ma mai obosesc sa iti citesc comentariile pt ca imi dau seama cat de documentată și informată esti.
  3
  2
  Raportează
 • postat de Ruxandra
  Luni, 28 Aprilie 2014 18:40
  83.166.206.***
  0
  0
  Raportează
 • postat de Monica
  Luni, 28 Aprilie 2014 16:45
  5.13.212.***
  Citat din cartea d-lui doctor Louis Bon de Brower : "Desigur, Institutul lucrează din greu la un vaccin împotriva SIDA, miopatiei, sclerozei în plăci şi, probabil, împotriva tracului, ghinionului şi prostiei omeneşti... !" :))
  2
  3
  Raportează
 • postat de Monica
  Luni, 28 Aprilie 2014 15:48
  5.13.212.***
  Liviu, "stramosii" nostri traiau in conditii mult mai virulente, pt. ca nu existau peste tot canalizari ori surse de apa potabila (exemplu ciuma). Ca sa aducem in discutie "poluarea versus vaccinare", mi se pare irelevant, precum si partea cu RMN-ul care nici nu a fost adusa in discutie. Propun sa nu generalizam si sa facem dezbateri inutile pe tot segmentul din domeniul medicinii ori farmaceuticii, pt. acestea au si parti foarte bune, de necontestat; dar aici nu e vorba de stiinta, ci de dorinta unora, de inavutire pe riscul nostru, al parintilor si implicit pe sanatatea copiilor nostri. Ceea am comentat, am comentat strict pe marginea vaccinarii din schema nationala si riscurile asumate de fiecare parinte, atunci cand alege sa ii administreze propriului copil mai multe astfel de vaccinuri.
  6
  4
  Raportează
 • postat de Liviu
  Luni, 28 Aprilie 2014 15:24
  86.127.208.***
  Monica, bunicii si strabunicii nostri nu traiau in mediul in care traim noi acum. Adica: poluare, microbi, virusi, bacterii care de care mai periculoase etc.
  Uita-te si tu cati copii sunt infectati cu rotavirus. Exista acest virus pe vremea bunicilor nostri? Da, se numea diaree si multi mureau din cauza lui pt. ca nu stiau ce e aia. De aceea faceau bunicile cate 10 copii, pt. ca mortalitatea era foarte mare.
  Inainte nu exista RMN si mureau oamenii de tumori cerebrale nestiind ce au.
  Acum avem aparatura, dar hai sa nu ne facem RMN ca ne iradiem sau ca e prea scump.
  ...
  1
  9
  Raportează
 • postat de Monica
  Luni, 28 Aprilie 2014 15:19
  5.13.212.***
  Desigur ca, si cartea "Vaccinarea-eroarea medicala a secolului", scrisa de dr. Louis Bon de Brower, doctor in medicina, specialist in biologie moleculara si in homeopatie, poate fi tot o "fitza" gen: "nasterea acasa", "alimentatia bio", s.a.
  "Ignoranta este mama tuturor crimelor" - Albert Camus
  3
  5
  Raportează
 • postat de Mai construiti biserici ca scoli nu avem nevoie
  Luni, 28 Aprilie 2014 15:02
  89.136.2.***
  Se vede cat de IDIOT a ajuns poporul asta cand ai nebuni ce umbla cu teorii despre o conspiratie a vaccinarii.
  Fraieri doctorii?..daa
  SA NU VA VACCINATI MA!

  Chiar va rog, NU VA VACCINATI ! Legea lui Darwin in actiune.
  Cel fara creier MOARE.
  5
  8
  Raportează
 • postat de Ruxandra
  Luni, 28 Aprilie 2014 14:56
  83.166.206.***
  Asta e un subiect asupra caruia niciodata parintii nu vor cadea de acord.
  Nu sunt nici pro, nici contra vaccinare.
  Am citit DESTULE cazuri de copii care s-au imbolnavit din cauza vaccinarii, dar am citit si DESTULE cazuri cand vaccinurile au salvat vieti.
  Dar sunt unele lucruri care sunt duse prea la extrem de catre 3 dne pe care majoritatea mamelor le privesc ca pe dzeu : non vaccinarea - Dna Todea Gross, nasterea acasa - Dna Ditta Depner si curentul bio mio totul homemade....dna Cristela Georgescu.
  Cred ca trebuie sa invatam sa fim selectivi si sa nu credem chiar tot ce citim si auzim!
  3
  10
  Raportează
 • postat de Monica
  Luni, 28 Aprilie 2014 13:42
  5.13.212.***
  Si inca un aspect: uitati-va in urma si ganditi-va la ce varste au murit bunicii si strabunicii nostri nevaccinati si la ce varsta mor parintii nostri vaccinati... Dar, e doar o parere si nimic mai mult...
  3
  5
  Raportează
 • postat de Monica
  Luni, 28 Aprilie 2014 13:39
  5.13.212.***
  Maria, aici e vorba de vaccinurile "obligatorii", nu de cele non-uzuale ori inopinate (gripale, antirabice, vaccinuri personale, s.a.) ... Nu sunt total impotriva vaccinurilor; fireste ca daca as vizita vreo tara din Africa, as face cateva vaccinuri, insa ca sa vaccinezi un copil mic cu "enspe" vaccinuri - e mult prea mult. Pana cand si medicii dintr-o tara scandinava au sustinut ca, sunt mult prea multe vaccinuri "obligatorii" in tara noastra.
  4
  5
  Raportează
 • postat de Maria
  Luni, 28 Aprilie 2014 13:32
  5.13.141.***
  Monica,
  daca te-ar musca un maidanez ti-ai face vaccinul antirabic sau nu? !00 de ani de progrese medicale puse la indoiala de zvonuri!
  4
  10
  Raportează
 • postat de Monica
  Luni, 28 Aprilie 2014 13:15
  5.13.212.***
  Iti vine sa crezi ca asa poate fi, Ruxandra? Copii vaccinati nu vor muri imediat, ci vor avea o imunitate slabita, fapt ce se doreste de altfel, pt. a prospera companiile farmaceutice. Daca vreti exemple concrete, ca vaccinurile pot influenta starea fizica ori mentala a unui copil am sa vi le expun pe urmatoarele: 3 copii - nascuti in aceeasi zi, 2 dintre ei au facut toate vaccinurile conform schemei nationale, unul - nu; cei 2 copii au dificultati de a vorbi la varsta de 3 ani si cateva luni, dar si unele manifestari de tip autist, celalalt copil care nu a mai facut vaccinurile "obligatorii" de la 6 luni, vorbeste si gandeste foarte bine. Alt exemplu, fetita nascuta perfecta, dupa vaccinul de la 2 ani a ramas paralizata. Acestea sunt exemple din orasul nostru. Ceea ce ne explica medicii, la sugestia companiilor farmaceutice externe, (pt. ca mare parte din vaccinurile "obligatorii" nu se mai fac la noi in tara), precum ca aceste vaccinuri sunt benefice si statisticile sunt mici si invazive in raport cu daunele produse de acestea, sunt niste pareri pur subiective, bazate doar pe studii efectuate pe cheltuiala si la comanda acestor companii farmaceutice. Statistic vorbind, daca copilului tau i se poate intampla sa devina autist sau paralizat (Doamne-fereste), consider ca "statistica" este deja, foarte mare. Dar, fiecare are creier sa discearna ce e bine sau ce e rau.
  9
  5
  Raportează
 • postat de Ruxandra
  Luni, 28 Aprilie 2014 12:55
  83.166.206.***
  Pt Gicu : Gicule, nu mai crede tot ce citesti!
  Oare or fi fost inventate degeaba vaccinurile? Sau asa, din rautate? Ca sa omoare copii si ca sa faca profit?
  5
  4
  Raportează
 • postat de gicu
  Luni, 28 Aprilie 2014 12:18
  5.13.206.***
  interesante sunt parerile medicilor integri, nu ale celor cumparati cu bani grei de companiile care produc vaccinuri.

  Cautati cartea:
  Todea-Gross Christa: Vaccinarea -Preventie sau boala?
  7
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.