Pro şi contra vaccinare, în mediul online/ Medicii de familie discută cu părinţii

Pro şi contra vaccinare, în mediul online/ Medicii de familie discută cu părinţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Medicii de familie lansează o provocare tuturor părinţilor din România, oferindu-le posibilitatea să discute online pe platforma EduMedical.ro, cu specialişti în vaccinologie. Acţiunea are loc în cadrul Săptămânii Internaţionale a Vaccinării (24-30 aprilie a.c.), organizată la nivel naţional de Societatea Naţională de Medicină Familiei (SNMF), la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Potrivit unui comunicat de presă al SNMF, medicii discută cu pacienţii despre vaccinare, dezbat cele mai importante informaţii, analizează temerile majore ale părinţilor în vaccinarea copiilor, tocmai pentru ca părinţii să fie înarmaţi cu informaţii pertinente şi sigure despre vaccinare.

În cadrul discuţiei online pe platforma www.edumedical.ro, pot fi abordate toate temele de interes major care au ridicat în trecut întrebări despre vaccinare, pentru ca părinţii să primească răspunsurile de care au nevoie de la specialişti la nivel naţional în vaccinologie.

"Vaccinarea salvează milioane de vieţi în fiecare an. Această acţiune nu este un moft. Este o responsabilitate şi un drept al fiecăruia dintre noi. De aceea ne informăm pacienţii despre adevărurile legate de vaccinare', a declarat în comunicat preşedintele SNMF, dr. Rodica Tănăsescu.

"Noi, medicii de familie, vrem să combatem lipsa de informare şi să le spunem oamenilor că au la îndemână o metodă sigură, cu care pot preveni boala, şi care le permite să se bucure de fiecare zi, fără emoţii, chinuri şi complicaţii. Responsabilitatea le aparţine însă, în mare măsură, părinţilor, deoarece ei decid viitorul copiilor lor şi trebuie să-şi cântărească în mod responsabil deciziile", subliniază la rândul său dr. Sandra Alexiu, vicepreşedinte SNMF.

EduMedical.ro este un portal dezvoltat sub egida SNMF, dedicat informării pacienţilor. Portalul susţine discuţii medic-pacient, conferinţe online în care pacienţii se pot înregistra anonim pentru a adresa întrebări specialiştilor şi ateliere adresate pacienţilor.

Citit 13218 ori Ultima modificare Duminică, 27 Aprilie 2014 15:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.