Unul dintre cei trei muncitori prinşi sub pământ la pasajul Băneasa a murit

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Unul dintre cei trei muncitori prinși sub pământ la pasajul Băneasa a murit, conform ISU, la faţa locului ajungând o maşină a Institutului Național de Medicină Legală.

Primul muncitor scos de sub malul care s-a prăbuşit la pasajul Băneasa se află internat la Spitalul Elias din Bucureşti, în stare de şoc, au declarat, pentru NewsIn, medicii de la Camera de Gardă ai spitalului.

Aceleaşi surse au mai declarat că bărbatul nu prezintă leziuni evidente, iar la această oră, medicii fac investigaţii medicale complexe.

Muncitorul salvat este fratele unuia dintre cei trei bărbaţi rămaşi sub malul surpat, conform reprezentanţilor ISU. Unul dintre aceştia a fost dezgropat până la glezne, însă nu a mai fost salvat. Ceilalţi doi sunt, în continuare, sub mal.

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a declarat pentru NewsIn, la o oră şi jumătate de la accidentul de la pasajul Băneasa, că şansele ca muncitorii aflaţi încă sub malul de pământ să fie în viaţă sunt minime.

La ora 20.00, trei muncitori erau în continuare prinşi sub pământ, iar echipajele de intervenţie reuşiseră să-l dezgroape pe unul dintre ei până în zona toracelui.

Accidentul s-a produs în jurul orei 18.30, când patru muncitori au fost prinşi sub un mal de pământ înalt de patru metri. Unul dintre cei patru muncitori a fost scos la suprafaţă la puţine minute după accident şi a fost transportat la Spitalul Elias.

La faţa locului se află echipe de pompieri salvatori şi SMURD. Printre maşinile de intervenţie se numără trei de terapie intensivă şi două de descarcerare.

Muncitorii prinşi sub pământ în timp ce lucrau la pasajul Băneasa sunt angajaţii unei firme subcontractoare a constructorului pasajului, firma portugheză Lena, a declarat, pentru NewsIn, Adrian Ionescu, director în Ministerul Transporturilor.

"Muncitorii efectuau o mutare de utilităţi fiind angajaţi ai unei firme subcontractoare a firmei Lena, cea care este constructorul pasajului Băneasa. Şi în acest moment SMUR şi Pompierii se zbat ca în cel mai scurt timp posibil să-i scoată pe cei trei muncitori de sub pământ", a precizat Ionescu.

Directorul în Ministerul Transporturilor a mai spus că se va face o anchetă în urma căreia vor fi stabilite cauzele acestui accident. Instituţiile care vor fi implicate în această anchetă sunt Inspectoratul Teritorial de Muncă, Procuratura şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, potrivit lui Adrian Ionescu.

La realizarea pasajului Băneasa lucrează aproximativ 300 de muncitori. Patru dintre ei au fost prinşi, vineri, în jurul orei 18.30, sub un mal de pământ. Unul dintre cei patru muncitori a fost scos la suprafaţă la puţine minute după accident şi a fost transportat la Spitalul Elias. La faţa locului se află echipe de pompieri salvatori şi SMURD. Printre maşinile de intervenţie se numără trei de terapie intensivă şi două de descarcerare.

Citit 650 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.