Der Spiegel scrie despre EBA,"Paris Hilton" a României, şi despre "ciobanul din Carpaţi" Gigi Becali

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elena Băsescu, supranumită "Paris Hilton a României", şi Gigi Becali, care provine dintr-o familie de ciobani din Carpaţii Orientali, se numără printre personajele excentrice care candidează la Parlamentul European prezentate de revista germană Der Spiegel.

Articolul intitulat "Buze pline, latex şi sânge albastru" - o referinţă directă la buzele Elenei Băsescu - o prezintă pe fiica preşedintelui român printre frumuseţile care candidează în euroalegeri, alături de italianca de 27 de ani Barbara Matera, ajunsă în finala Miss Italia. Aceasta din urmă candidează pe listele partidului lui Silvio Berlusconi.

Dacă italianca nu are deloc experienţă în politică, scrie săptămânalul german, "nu acelaşi lucru se poate spune despre Elena Băsescu, în vârstă de 28 de ani."

"Este la fel de frumoasă ca Barbara, dar are deja la activ o perioadă petrecută la Bruxelles ca stagiară la unul din europarlamentarii din partidul tatălui ei. Căci tata Traian Băsescu este preşedintele României", scrie Der Spiegel.

Revista o prezintă drept "fotomodel" cu păr lung şi buze pline, "party girl" şi cunoscută pentru aventurile ei romantice - ceea ce i-a adus în presă renumele de "Paris Hilton a României".

"În faţa unor critici că n-ar avea intelectul necesar pentru a-şi reprezenta ţara în Parlamentul European, tatăl ei spune că e `mult mai deşteaptă decât se crede` ", notează revista.

Despre Gigi Becali, Der Spiegel scrie că nu se trage din os domnesc precum nepotul ultimului rege italian, Emanuele Filiberto, prinţul Piemontului şi Veneţiei, ci dintr-un "cioban din Carpaţii Orientali".

"Ca şi prinţul, Becali se simte născut pentru a conduce", scrie revista, citându-l pe Becali care a spus că va fi un "domnitor dur şi înţelept" pe vremea când dorea să candideze la prezidenţiale. "Acum face campanie cu sloganuri de extremă-dreaptă pentru un loc în Parlamentul European. Şi dacă nu va avea succes, se va întoarce la oi", notează Der Spiegel. Revista germană aminteşte şi de episodul arestării lui Becali timp de două săptămâni pentru sechestrare de persoane, după ce bodyguarzii săi au prins trei hoţi care-i furaseră maşina, i-au transportat în portbagaj şi i-au bătut timp de ore întregi.

Citit 636 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.