CARNE „neagră” în pieţe. ABATOR CLANDESTIN descoperit la Galaţi (VIDEO)

CARNE „neagră” în pieţe. ABATOR CLANDESTIN descoperit la Galaţi (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sute de kilograme de carne şi produse din carne au fost confiscate în urma unor descinderi-fulger efectuate la mai multe puncte de lucru deţinute de un om de afaceri din Galaţi * Abatorul şi magazinul de desfacere al firmei funcţionau ilegal


Administratorul unei societăţi comerciale din judeţul Galaţi a fost călcat zilele trecute de poliţiştii de la Investigare Fraude, după ce oamenii legii au obţinut informaţii că acesta, prin punctele de lucru ale firmei, ar fi sacrificat ilegal animale şi ar fi pus în vânzare produse din carne, în ciuda faptului că nu avea autorizaţie pentru abator şi nici nu plătea taxele aferente pentru comercializarea mărfii.

În urma verificărilor care au avut loc atât la domiciliul afaceristului, cât şi la sediile firmei, poliţiştii, însoţiţi de inspectori sanitar-veterinari şi de la inspecţia muncii au descoperit urme evidente ale sacrificării animalelor, respectiv piei, resturi şi crotale. 

Aproape 700 de kilograme de carne confiscate

„În timpul acţiunii, la punctul de comercializare, poliţiştii au depistat un autoturism neautorizat pentru transport carne, care aproviziona magazinul cu circa 400 kilograme carne carcasă, pentru care administratorul nu a putut prezenta documente de provenienţă. În urma inventarierii efectuate la magazinul de desfacere, s-a constatat că erau expuse spre vânzare produse din carne, fără a avea documente legale. Întreaga cantitatea de carne, respectiv 692,4 kg, a fost confiscată”, a precizat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Pentru neregulile sanitar veterinare şi unele care îi vizau pe cei care munceau la firma verificată, organele de control au aplicat opt sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproape 30.000 de lei. Administratorul societăţii este acum cercetat penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, urmând că inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă de pe lângă Tribunalul Galaţi să stabilească prejudiciul pe care acesta l-a provocat bugetului de stat.

Deşi am insistat să ni se comunice numele firmei care a făcut obiectul controlului, autorităţile au refuzat, prevalându-se de prevederile legale în domeniu.

Citeşte şi: Atenţie la CARNEA DE PORC! Şase cazuri de TRICHINELOZĂ în judeţul Galaţi

Citit 4081 ori Ultima modificare Vineri, 19 Decembrie 2014 10:10

7 comentarii

 • postat de gopo
  Vineri, 19 Decembrie 2014 12:18
  79.113.163.***
  Au iesit milogii sa-si faca aprovizionarea de craciun???Nu stiu cum mama naibii unii dau de porci infestati cu trichineloza iar eu care cumpar de zeci de ani numai porc de la gospodarii de la tara n-am avut niciodata ghinionul sa gasesc macar odata un porc bolnav.Nu cumva e doar cacealma ca fraierii sa cumpere carne suprataxata si obtinuta numai cu steroizi in loc de carne buna si ieftina de la fermieri???.
  8
  13
  Raportează
 • postat de ariciul
  Vineri, 19 Decembrie 2014 09:29
  82.145.208.***
  asaa?si i sa interzis sa mai atenteze la sanatatea si viata oamenilor?fratioare,eu personal i-as baga trichineloza pe gat si i-a da un hoit de mancare.si lui si familiei.ca am facut un revelion in spital cu familie cu tot,din cauza unui nebun din asta,care mi-a vandut mate infestate,si oricat le-am spalat si frecat,tot am ajuns in spital.maaare atentie ca e jale.astia platesc o amenda care le convine sa o plateasca,si-si continue activitatea dand de munca doctorilor,si bani totodata,ca doar nu te duci in spital cu carnati si sunca?
  2
  16
  Raportează
 • postat de Păcălitul veșnic de către șmecherii vremii
  Vineri, 19 Decembrie 2014 08:57
  92.80.182.***
  Din continutul articolului, reiese ca probele infractiunilor sunt clare. Inseamna că infractiunile sunt facute de "persoană importantă" dacă nu ni se spune despre CINE e vorba. Regie pentru prostime. Acest criminal al sănătății publice, MÂINE,ne va vinde bombe contra sănătății printr-o altă firmă de a sa. Cum și de cine se va feri cumpărătorul de împuțituri dacă nu știe despre cine e vorba? Cea mai eficientă măsură e dispariția unui asemenea distribuitor prin REFUZUL CUMPĂRĂTORULUI de a-i cumpăra gunoaiele, bine și profesional prelucrate.
  Sau.... e vorba doar de o imaginară activitate a organelor plătite din banul public???
  1
  18
  Raportează
 • postat de marcu
  Vineri, 19 Decembrie 2014 08:43
  80.82.229.***
  stimata 'viata libera',,,va ***muma in cur dac nu spuneti cine vinde carnea,,,reportaj de doi bai,,,
  1
  15
  Raportează
 • postat de marcu
  Vineri, 19 Decembrie 2014 08:39
  80.82.229.***
  stimata 'viata libera',,,va ***muma in cur dac nu spuneti cine vinde carnea,,,reportaj de doi bai,,,
  1
  15
  Raportează
 • postat de IonV
  Vineri, 19 Decembrie 2014 00:41
  5.13.230.***
  Ce mama naibii , e interzis sa stim si noi unde-i acest abator ilegal , cine-i proprietarul , unde vindea carne ? Ce articol e asta bai fratilor , poveste SF ? Ce presa e asta ?
  2
  39
  Raportează
 • postat de crystal
  Vineri, 19 Decembrie 2014 00:16
  95.77.107.***
  ne trebuie urgent o fabrica de facut graunte pentru pisici si caini la galati. Vad ca materie prima se gaseste si o sa mai fie..
  1
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.