Ucisă chiar de ziua ei

Ucisă chiar de ziua ei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* O copilă de cinci ani a fost lovită de o maşină * Fetiţa mergea singură, nesupravegheată, la grădiniţă *

Jale imensă într-o familie din satul Chiraftei, comuna Măstăcani! De ziua ei, o fetiţă din localitatea gălăţeană trebuia să îşi servească cu dulciuri colegii de grădiniţă; copila nu a mai ajuns niciodată la ei. A murit sub roţile unei maşini, pe drumul lung de un kilometru pe care îl străbătea singură până la grădiniţă, chiar în ziua în care împlinea cinci anişori…

Drum de un kilometru, cu traversare

Putea fi prevenită tragedia auto din estul judeţului? Nimeni mai poate răspunde la această întrebare… Între timp, o fetiţă de numai cinci ani a fost zdrobită de o maşină pentru că micuţa era trimisă la grădiniţă, ca în fiecare dimineaţă, singură şi nesupravegheată.

„Eu aşa ştiu, că era trimisă singură la grădiniţă. Până acolo sunt cam 7-800 de metri, maxim un kilometru”, declară Dănuţ Ilie, primarul comunei Măstăcani: „Din câte ştiu, familia mai avea şi alţi copii, cam patru sau cinci şi nu o prea supravegheau pe cea mică”.

Se încălzeşte, deci creşte numărul accidentelor

„Ieri, la ora 8 dimineaţa, pe drumul judeţean 242, în localitatea Chiraftei, o fetiţă de cinci ani a traversat nesupravegheată strada, prin loc nepermis. Copilul a fost accidentat mortal de Chevrolet-ul GL 85 EML, condus de Doru E., de 24 de ani. Am aflat că pe 28 mai fetiţa care a murit tocmai împlinea cinci ani”, declară impresionat comisarul Viorel Cojocaru, din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi.

Tot de la comisarul Cojocaru aflăm că în ceea ce priveşte categoria de vârstă 0-6 ani, unde este încadrată „nesupravegherea minorului” (cazul fetiţei de cinci ani din Chiraftei), „în judeţul nostru au mai avut loc, de la începutul anului, alte opt asemenea evenimente rutiere. Acesta petrecut joi este primul care are urmări atât de grave – copilul a decedat. În celelalte cazuri – patru la Tecuci, încă unul la Măstăcani, petrecut pe 12 aprilie, alte două la Galaţi şi unul la Barcea – copiii au avut doar leziuni uşoare”.

„Statistica arată că pe măsură ce vremea se încălzeşte, numărul accidentelor în care sunt implicaţi copiii de vârste mici are tendinţa să crească. Astfel, în luna martie a avut loc un singur accident, în aprilie – trei, iar în mai – cinci”, încheie comisarul.

Misiunea de părinte nu a fost niciodată una uşoară. Iar copilăria este simplă doar pentru cel mic, adultul fiind condamnat să-şi facă griji. La Chiraftei, ancheta socială şi grijile sunt abia la început.

Citit 3002 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.