Situaţie INCREDIBILĂ la Galaţi! Şi-au ANGAJAT PAZNIC la intrarea în BLOC de frica unei BANDE
Foto: Interfoanele au fost demult distruse de găştile care se adăposteau în blocuri (Foto Bogdan Codrescu)

Situaţie INCREDIBILĂ la Galaţi! Şi-au ANGAJAT PAZNIC la intrarea în BLOC de frica unei BANDE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Oamenii au recurs la această soluţie după luni de zile în care blocurile în care locuiesc au fost terorizate de piromani, iar poliţia nu i-a prins


Focul, mizeria, scandalurile şi urmăririle cu poliţia mai ceva ca în desenele animate cu Tom şi Jerry au făcut, până nu demult, parte din cotidianul locatarilor blocurilor A din Ţiglina 1. Aşa cum "Viaţa liberă" vă relata la începutul lunii decembrie, o gaşcă de vandali care îşi făcuse loc de distracţie în şase dintre cele opt imobile de garsoniere băga sistematic groaza în locatari punând foc la dependinţe sau chiar la preşurile de la uşile oamenilor ori mânjind pereţii cu excremente. Poliţiştii locali chemaţi noaptea să facă ordine nu i-au putut prinde dintr-un motiv aflat la limita între râs şi plâns: invariabil, agenţii intrau pe o uşa, iar vagabonzii fugeau pe cealaltă. Pentru că sprijin din partea autorităţilor nu au găsit, iar sistemele de securitate de genul interfoanelor sau dovedit a fi prea vulnerabile, locatarii de la blocurile A 1 şi A 2 au găsit o soluţie să înfrunte pericolul pe perioada iernii, sezonul în care rău făcătorii sunt cei mai activi.

 

 

„Am pus un paznic pe care am găsit o soluţie să îl angajăm ca om de serviciu şi care face pază în fiecare noapte la cele două blocuri, de la orele 21,00 la 5,00 dimineaţa. Nu se putea altfel. Am hotărât să închidem uşile din spate cu lacăt, astfel încât să se intre numai prin faţă şi asta e. Nu am văzut să fie patrule de poliţie mai dese pe aici. Nici nu ştim dacă i-au prins pe cei care dădeau foc, dar altfel nu avem cum să ne apărăm”, ne-a explicat Marcel Vlad, unul dintre proprietarii de la Blocul A1.

Paznicul angajat să apere blocurile de piromani este plătit din banii locatarilor, care sunt, astfel, nevoiţi ca pe lângă impozite, întreţinere şi utilităţi, să îşi asigure securitatea în acest mod demn de începutul secolului XX.

Citeşte şi: SCENE DE GROAZĂ în Galaţi: O bandă de INCENDIATORI TERORIZEAZĂ centrul oraşului (FOTO)

Citit 5681 ori Ultima modificare Marți, 20 Ianuarie 2015 19:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.