TRAFICUL pe Centură, AFECTAT fără autorizaţie
Foto: Foto Bogdan Codrescu

TRAFICUL pe Centură, AFECTAT fără autorizaţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mai multe borduri au zăcut timp de câteva săptămâni pe marginea Centurii Galaţiului, în curba din vecinătatea benzinăriei de la Viaduct. Amplasaţi de jur împrejurul unui restaurant recent ridicat şi la circa jumătate de metru în interiorul şoselei, bolţarii au reprezentat, încă de la început, un obstacol neprevăzut pentru unii şoferi, care s-au trezit în faţa maşinii cu pietrele răsărite ca de nicăieri.

„Eu i-am văzut în urmă cu circa o săptămână, noaptea. Iluminatul e cum e pe acolo şi m-am trezit cu bordura în faţa maşinii, pentru că eram pe banda unu, voiam să fac dreapta ca să urc pe la Viaduct. Noroc că nu aveam viteză şi nici nu venea altă maşină prin stânga, că altfel cine ştie ce urma”, ne-a spus Alexandru B., un şoferi care s-a împiedicat de ciudata delimitare.

Pentru că, într-adevăr, era vorba de o delimitare făcută, ce-i drept, nu tocmai conform cu prevederile legale, în sensul că, fiind vorba de un domeniu public şi mai ales de un drum intens circulat, ar fi necesitat elemente care să asigure atenţionarea şi vizibilitatea la orice oră din zi şi din noapte. Cei care au pus bordurile au fost administratorului restaurantului cu pricina şi asta pentru a-şi proteja o lucrare.

„Am făcut şapa de beton şi jurul clădirii şi constructorul ne-a spus că ne garantează pentru lucrare, numai dacă protejăm suprafaţa timp de 30-40 de zile. Lucrarea s-a făcut pe timp de iarnă şi betonul se întăreşte mai greu, nu trebuie să intrăm cu maşinile acolo. Aşa că am pus bordurile la marginea şapei, dar cred că în zilele următoare le vom ridica”, ne-a spus, miercuri, 11 februarie, la orele prânzului, Gianina Axente, administratorul restaurantului cu pricina.

Pentru că lucrările din zona domeniului public trebuie semnalizate cu respectarea anumitor norme, Poliţia Rutieră este competentă să sancţioneze abaterea de la regulă.

"Un echipaj de la Poliţia Rutieră Galaţi s-a deplasat miercuri după-amiază la locul respectiv pentru a stabili dacă este vorba de încălcarea prevederilor Codului Rutier privind semnalizarea conform standardelor a lucrărilor din zona drumului public", ne-a precizat insp. Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi. Amenda prevăzută pentru astfel de nereguli este cuprinsă între 21 şi 100 de puncte amendă, adică între 2.000 şi 9.750 de lei.

În urma sesizării "Vieţii libere", poliţiştii rutieri nu au mai găsit, miercuri după-amiază, nici urmă de bordură pe şosea, semn că reprezentanţii societăţii comerciale au ridicat bolţarii în doar câteva ore.


 

Citit 1803 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Februarie 2015 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.