Marinarii unei nave sub pavilion Sierra Leone au intrat în grevă în Portul Constanţa

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipajul navei Tenixron 1, sub pavilion Sierra Leone, aflată în Portul Constanţa, a intrat luni în grevă din cauza neplăţii salariilor de aproape 6 luni, suma totală pe care armatorul le-o datorează ridicându-se la 60.000 de dolari, transmite corespondentul NewsIn.

Reprezentantul pentru România al Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor Adrian Mihălcioiu, a declarat că echipajul, format din 8 marinari ucrainieni şi ruşi, a sosit luni în portul Constanţa la bordul navei Tenixrion 1 încărcată cu porumb.

Marinarii au solicitat ajutorul liderului ITF pentru plata salariilor, aceştia refuzând să descarce marfa până la plata lor. Adrian Mihălcioiu a luat legătura cu armatorul navei, o firmă din Rusia, care a condiţionat plata salariilor pentru echipaj după descărcarea marfii.

Armatorul rus este acelaşi care în urmă cu două luni a lăsat neplătit echipajul navei Aria 1 aflat în Portul Constanţa. Atunci, după intervenţia liderului ITF Adrian Mihălcioiu, marinarii şi-au primit salariile restante.

Citit 514 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.