O furtună foarte puternică a afectat Capitala, marţi seară

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O furtună foarte puternică produsă, marţi seara, în Capitală, a smuls din rădăcini mai mulţi copaci care au afectat traficul, cabluri de infrastructură şi autoturisme, iar o femeie aflată într-o maşină a fost rănită.

Potrivit Serviciului de Ambulanţă al Capitalei, femeia este în afara oricărui pericol, la fel ca o altă persoană, peste care ar fi căzut o bucată din acoperişul locuinţei.

Cele mai mari probleme din cauza copacilor căzuţi s-au înregistrat în zonele Militari, Aviatorilor, Piaţa Domenii, Kiseleff, Bd. Pache Protopopescu, Dorobanţi, Şos. Petricani şi Barbu Văcărescu.

"Din câte ştim, nu s-au înregistrat victime. Acţionăm la aproximativ 20 de cazuri, semnalate în aproape toate sectoarele. Serviciul de urgenţă 112 a funcţionat normal", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti, Cătălin Eftene.

Furtuna, care a început în jurul orei 20.30 şi a durat aproximativ 15 minute, a culcat la pământ copacii şi a doborât panouri publicitare. Crengile au căzut peste cablurile de înaltă tensiune, afectând circulaţia vehiculelor RATB pe liniile 32, 41, 61, 62, 86, 97, 65, 70, 79 şi 92.

"Potrivit primelor informaţii, au căzut nouă copaci. Sunt pe teren deja 12 echipaje ApaNova, care acţionează în zonele inundate, inclusiv în cele unde nu este reţea de canalizare", a precizat, pentru NewsIn, viceprimarul general al Capitalei, Mircea Raicu.

"Sunt peste 400 de solicitări punctuale pentru a interveni după această furtună. Cel mai lovit este sectorul 1. Au ieşit pe stradă pentru a interveni inclusiv cei de la Poliţia Comunitară", a spus primarul general Sorin Oprescu.

Un copac a căzut peste o instalaţie de gaze în sectorul 2 din Capitală, în timpul furtunii de marţi seară, iar Distrigaz Sud Reţele a sistat alimentarea cu gaze naturale de la capătul de branşament, au declarat agenţiei NewsIn reprezentanţii GDF SUEZ Energy România.

Pompierii au avut 70 de intervenţii după furtună, intervenind cu 16 autospeciale şi 12 camioane, opt maşini de descarcerare şi trei scări, conform ultimelor informaţii oferite de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

Majoritatea intervenţiilor au fost pentru a îndepărta arborii căzuţi pe carosabil.

Citit 508 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.