Şi-a dat foc la serviciu

Şi-a dat foc la serviciu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un echipaj al SMURD i-a acordat primul ajutor unui bărbat care s-a autoincendiat. Nefericitul incident a avut loc marţi dimineaţă în faţa sediului firmei Matex, la care Costel M., în vârstă de 35 de ani, era angajat ca geamgiu.

După cum ne-a informat Ionel Petrea, inspectorul şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă, în jurul orei 10.00, tânărul a ieşit din atelier  şi şi-a turnat pe haine diluant (pentru vopseluri) după care şi-a dat foc. Lichidul extrem de inflamabil a început să ardă cu violenţă aprinzând şi hainele victimei care se zvârcolea ţipând de durere sub ochii îngroziţi ai colegilor săi.

„Inspectorilor deplasaţi la faţa locului pentru a stabili dacă a fost sau nu accident de muncă, colegii lui Costel le-au declarat că, înainte de comite gestul necugetat, cu o mină răvăşită, acesta le-a cerut iertare. Pe moment, nimeni nu a înţeles de ce, dar peste câteva momente cu toţii aveau să afle şocaţi…”

„E greu de stabilit ce l-a îndemnat pe tânăr să comită acest gest extrem, dar se presupune că motivaţia ar putea fi legată de unele probleme financiare, precum şi de faptul că fusese părăsit de soţie. Sunt însă doar presupuneri şi numai ancheta poliţiştilor criminalişti va putea stabili cauza tragicului incident”, a declarat Ionel Petrea.

Potrivit dr. Angel Trifan, medicul coordonator UPU-SMURD: „Victima prezenta arsuri de gradele 2, 3 şi 4 pe 85-90 la sută din suprafaţa corpului, precum şi arsuri de căi respiratorii superioare. Când am sosit se afla în iminenţă de stop cardiorespirator. Ca să-i putem pune linie venoasă (pentru perfuzie n.n.) a fost nevoie să-l descălţăm de bocancii sub care pielea rămăsese integră”.

„În rest, avea arsuri. Având în vedere întinderea acestora, starea pacientului este deosebit de gravă, iar pronosticul evoluţiei cazului este rezervat. De regulă, când aproape toată pielea este arsă, şansele de supravieţuire sunt minime, dar să sperăm că, tânăr fiind, va rezista. A fost intubat, anesteziat general şi învelit cu folia metalică după care l-am transportat direct în sala de operaţie”.

Copleşit de propriile necazuri, Costel a cedat. Păcat că nu a avut alături pe cineva apropiat căruia să-i mărturisească cumplita intenţie de a-şi lua zilele. Cineva care să-l înţeleagă şi să poată împiedica tragedia.

În imagine, locul unde s-a produs drama

Citit 2019 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.