Braşoveanul care blochează periodic o şosea a fost luat de poliţie îmbrăcat în zeghe

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timp de mai bine de două ore, Ladislau Vankay, braşoveanul care revendică un teren care se află sub pilonul podului de intrare pe şoseaua ocolitoare a municipiului Braşov, a blocat, pentru a şaptea oară, podul, de această dată, îmbrăcat în zeghe şi cu o bilă de fier legată de picior.

Vankay deţine o hotărâre judecătorească definitivă care îi atestă dreptul de proprietate asupra terenului de 2.800 de metri pătraţi aflat în zona podului de intrare pe şoseaua ocolitoare, din care 460 de metri pătraţi se află chiar sub piciorului pasajului care face legătura între DN 1 Bucureşti – Braşov şi ocolitoarea municipiului. Prima dată, Ladislau Vankay a blocat şoseaua la mijlocul lunii aprilie cînd şi-a pus de-a curmezişul , de atunci revenind periodic cu iniţiative, care mai de care mai ciudate.

Odată şi-a delimitat proprietatea cu vopsea roşie, altă dată a construit un zid de cărămidă, iar săptămâna trecută a adus o roabă de pământ cu care a blocat drumul, scriind cu garoafe cuvântul „Abuz“. Marţi, la cea de-a şaptea blocare a şoselei, Vankay a stat, mai bine de două ore pe un scaun în mijlocul drumului, îmbrăcat în „uniformă“ de puşcăriaş.

„Până acolo (închisoare - n.r.) trebuie să ajungem pentru drepturile noastre? Aştept să vină să mă ridice mascaţii. Îmi asum asta. Eu nu vreau să se dărâme podul, ci doar ca Primăria Braşov să nu îl mai folosească pentru că e terenul meu. Să mă despăgubească dacă vor să îl folosească“, a declarat Vankay.

După două ore de blocaj, mascaţii chiar au venit şi l-au ridicat pe Vankay de pe carosabil şi l-au dus la sediul Poliţiei, unde a fost audiat. Purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisarul şef Liviu Naghi, a declarat că în urma acţiunii mascaţilor circulaţia s-a restabilit şi că Vankay este audiat pentru blocarea accesului pe un drum public. Urmează ca procurorii care îl cercetează pe Vankay şi pentru restul blocărilor, să decidă dacă vor cere judecătorilor emiterea unui mandat de arestare preventivă, în cazul în care vor considera că Vankay reprezintă un pericol pentru societate.

Săptămâna trecută, Consiliul Local Braşov a aprobat o hotărâre de expropriere pentru cei 460 de metri pătraţi de teren aflaţi sub piciorul podului, urmând ca Vankay să fie despăgubit cu 270 de euro /mp.

Citit 549 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.