VIDEO/ CAPCANELE DIN ASFALT - cum îşi fac PRAF gălăţenii MAŞINILE pe drumurile din judeţ

VIDEO/ CAPCANELE DIN ASFALT - cum îşi fac PRAF gălăţenii MAŞINILE pe drumurile din judeţ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A circula pe drumurile publice din judeţul Galaţi reprezintă un adevărat test de supravieţuire pentru mulţi dintre şoferi, din cauza craterelor din asfalt. Situaţia devine mult mai gravă când oamenii sunt nevoiţi să circule noaptea, iar vizibilitatea este redusă. Un tânăr şofer din Galaţi a făcut public un filmuleţ în care scoate în evidenţă starea dezastruoasă a drumurilor din judeţul nostru. Fotograful Ionatan Ţuţu, căci despre el este vorba, ne-a spus că imaginile au fost surprinse, duminică noapte, pe DN 25, pe segmentul Tecuci – Galaţi, unde, potrivit tânărului, nu îţi permiţi să conduci cu mai mult de 30 de kilometri pe oră, întrucât rişti să îţi dezmembrezi maşina.

Situaţia e identică pe majoritatea drumurilor judeţene

În ultimii doi ani, nici măcar un kilometru de drum judeţean nu a fost modernizat! Chiar dacă în anii 2013 şi 2014 Consiliul Judeţului Galaţi a finanţat o serie de lucrări pe drumurile pe care le are în administrare, niciuna dintre acestea nu a vizat modernizarea căilor de transport, ci doar „reabilitarea” acestora, cum îi spun autorităţile, în mare parte prin peticirea asfaltului măcinat de gropi.

Conform reprezentanţilor Consiliului Judeţului Galaţi, anul trecut instituţia publică a investit 3.136.517 de lei pentru reabilitarea unor segmente de drum judeţean, care a presupus lucrări de plombare, colmatări fisuri, montare geocompozite, turnare beton asfaltic, marcaje, acostamente, dar şi montarea de podeţe prefabricate.

Până la finele anului 2016, reprezentanţii Consiliului Judeţului promit să investească peste 15,6 milioane de lei în astuparea gropilor şi eliminarea fisurilor din carosabil, însă până vom ajunge să ne putem mândri cu o infrastructură rutieră modernizată complet vor mai trebui să treacă cel puţin 10 ani.

 

Citit 2471 ori Ultima modificare Luni, 09 Martie 2015 12:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.