Prizonierul gălăţean al piraţilor somalezi este în stare bună

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Autorităţile şi armatorul poartă negocieri cu piraţii somalezi pentru întoarcerea în ţară a celor 11 marinari români răpiţi, printre care se află şi timonierul gălăţean Chirilă Alecu *

Marinarul gălăţean aflat la bordul navei Victoria, sub pavilion Antigua care a fost capturată în urmă cu aproape o lună de către piraţii somalezi în Golful Aden, se află în stare bună, iar autorităţile negociază o eliberare cât mai rapidă a întregului echipaj. Din spusele managerului firmei de crewing prin intermediul căreia gălăţeanul a plecat în voiaj, nu sunt deocamdată motive de îngrijorare în ce-l priveşte atât pe timonierul gălăţean Chirilă Alecu şi pe ceilalţi zece marinari.

"Suntem informaţi că marinarii români de la bordul navei Victoria sunt în stare bună. Comandantul vasului a fost lăsat să contacteze reprezentanţi ai armatorului şi a comunicat acestora că toţi cei 11 marinari români sunt sănătoşi, că nimeni nu le-a făcut nici un rău şi că există suficiente provizii de apă şi hrană. Comandantul a mai spus în acea discuţie ca familiile marinarilor să fie contactate şi să li se comunice că nu sunt motive de îngrijorare”.

„Din câte ştiu eu, în acest moment se poartă negocieri cu răpitorii şi se fac eforturi pentru aducerea marinarilor acasă. Sperăm ca în cel mai scurt timp să vă putem da veşti bune", ne-a spus Cornel Panchici, reprezentantul societăţii de crewing "Kru Maritime" din Constanţa.

Citit 1157 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.