VIDEO/ Peştele şi untul moldovenesc, CONFISCATE de Florii

VIDEO/ Peştele şi untul moldovenesc, CONFISCATE de Florii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Zeci de comercianţi, firme şi persoane fizice, au avut neplăcuta surpriză de a rămâne fără marfă chiar când credeau că vor face vânzări consistente. În urma descinderilor pe care poliţiştii le-au făcut chiar în ajun de Florii, negustorii au văzut cum marfa cu care se aprovizionaseră special pentru sărbătoare este încărcată în saci şi confiscată. Motivul? La controalele făcute în pieţe, ofiţerii de la Economic au ajuns la concluzia că nu toţi comercianţii vând „ca la carte”, în sensul că nu toţi banii încasaţi de la clienţi sunt evidenţiaţi în actele contabile.

„Au fost organizate controale în pieţele şi zonele agroalimentare de pe raza municipiului Galaţi fiind verificate 12 societăţi comerciale şi 31 de persoane fizice care comercializau carne, peşte, produse din carne şi peşte şi băuturi alcoolice. Au fost constatate patru infracţiuni de evaziune fiscală pentru neînregistrarea sumelor încasate din vânzări şi o infracţiune de contrabandă cu produse din tutun”, precizează Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. 

În urma controalelor, opt agenţi comerciali s-au ales cu amenzi în valoare totală de 12.400 de lei, dar şi cu numeroase produse confiscate:

„Au fost confiscate şi retrase de la comercializare 101 kilograme carne şi produse din carne, 205.5 kilograme peşte, 1.8 kilograme icre, 54 litri produse lactate, 23 litri alcool şi 2.200 ţigarete de diferite mărci, toate de provenienţă Republica Moldova”, explică Bogdan Cojocaru. Cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror, urmând ca organele fiscale să stabilească prejudiciul.

 

Citit 2832 ori Ultima modificare Duminică, 05 Aprilie 2015 15:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.