Deschis la poliţie pentru toţi elevii! Expoziţii, sfaturi şi consiliere la „Şcoala altfel”

Deschis la poliţie pentru toţi elevii! Expoziţii, sfaturi şi consiliere la „Şcoala altfel”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Săptămâna aceasta a fost una specială pentru elevii care au avut în program altfel de activităţi decât cele curente. Ultimele zile înainte de vacanţa de Paşti au însemnat, pentru cei al căror plan a prevăzut una sau mai multe vizite la Poliţie, deopotrivă distracţie, dar şi posibilitatea de a învăţa câte ceva despre cariera de poliţist ori despre riscurile consumului de droguri ori ale navigării iresponsabile pe Internet. Prima zi săptămânii în care preşcolarii şi elevii au ajuns la Poliţie a fost dedicată unei expoziţii în care cei mici au putut admira logistica oamenilor legii, urmată de un demonstrativ amuzant cu câinii special antrenaţi. „Atât preşcolarii, cât şi elevii din ciclul gimnazial şi liceal au luat cu asalt standurile de prezentare, studiind cu interes instrumentele expuse de experţii criminalişti, poliţiştii de rutieră sau tehnica din dotarea luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.Unul dintre cele mai apreciate momente a fost, ca de obicei, demonstraţia de dresaj canin, echipa formată din instructor şi patruped făcând dovada talentului, muncii susţinute, determinării şi încrederii reciproce într-o prezentare aplaudată de toţi cei prezenţi”, explică Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. 

Sfaturi de carieră şi bună purtare

Cei interesaţi de o eventuală carieră în Poliţie au avut ocazia să ia parte la deschiderea campaniei de informare „Şi TU poţi deveni poliţist”, destinată prezentării ofertei educaţionale de la Academia de Poliţie şi şcolile de agenţi. Astfel, peste 50 de elevi de clasa a XI-a de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” au discutat cu poliţiştii despre cerinţele, solicitările, provocările şi beneficiile profesiei de poliţist, dar şi despre condiţiile concrete de admitere şi şcolarizare. Şi pentru că tinerii sunt, în mod deosebit, vulnerabili în ceea ce priveşte  actele de delincvenţă, evenimentele rutiere, consumul de substanţe psihoactive sau traficul de fiinţe umane, poliţiştii au discutat cu ei şi le-au oferit sfaturi preţioase despre cum pot evita să cadă în astfel de capcane. 

Seminar pentru patrimoniul naţional

O parte a activităţilor derulate de poliţişti pentru elevi în această săptămână s-au focalizat pe proiectul ”Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional”.

„Poliţiştii cu atribuţii pe linia protejării patrimoniului cultural naţional şi poliţişti de prevenire au discutat cu elevii de la Şcoala Gimnazială din comuna Scânteieşti şi cu elevii  Colegiul Naţional „Costache Negri”  din Galaţi despre necesitatea şi importanţa protejării integrităţii bunurilor culturale aflate în proprietate publică ori privată”, comentează Bogdan Cojocaru.

Elevii participanţi la acest seminar au primit, pe lângă diplome şi materiale promoţionale, şi o vizită la Muzeul de Istorie „Casa Cuza Vodă”.

Citit 964 ori Ultima modificare Joi, 09 Aprilie 2015 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.