Profet, dar nu pentru ţara lui

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În Spania, mai mulţi marocani decât români - Comunitatea de români din Spania a fost detronată, ca număr de imigranţi în Peninsula Iberică de comunitatea marocană, după ce a deţinut supremaţia începând din 2004. Declinul este atribuit crizei economice, şi nu programelor care promovează întoarcerea în ţară. Comunitatea română din Spania s-a redus în primul trimestru al anului 2009 cu 6 la sută, ajungând la 675.481 de locuitori, aceasta fiind prima scădere a numărului românilor din 2004 până în prezent, conform datelor Ministerului Muncii şi Imigraţiei. Astfel, România nu mai este ţara care a dat cei mai mulţi imigranţi Spaniei, Marocul ocupând acum poziţia de lider.

* Interdicţie la vot - Deputatul democrat-liberal William Brânză nu a fost lăsat să voteze pentru statul român. Aflat în Spania, unde a promovat lista candidaţilor PD-L pentru alegerile europarlamentare, William Brânză a mers  duminică, însoţit de echipa sa, să îşi exercite dreptul de vot.  La Consulatul din Castellon, acesta a aflat cu stupoare, de la vice-consulul Dan Costinaş, că este înscris pe lista spaniolă şi nu mai poate vota pentru români. "Nu am fost informat că figurez pe lista spaniolă şi nici nu mi s-a solicitat acordul în acest sens, motiv pentru care consider că am fost înscris ilegal, îngrădindu-mi-se dreptul de a vota. Grav este că în această situaţie sunt alţi 50.000 de români din Spania, care pleacă supăraţi de la secţiile de votare că nu îi pot vota pe europarlamentarii români" - a declarat deputatul William Gabriel Brânză. Cu alte cuvinte, profet, profet, dar nu în ţara lui.

* Basarabenii din Belgia felicită opoziţia din ţara de origine - Comunitatea Basarabenilor din Belgia (CBB) felicită partidele de opoziţie din Basarabia pentru verticalitatea şi curajul politic fără precedent de care au dat dovadă în perioada post-electorală, în pofida presiunilor politice extrem de puternice din partea partidului de guvernământ. De asemenea, CBB cere depolitizarea neîntârziată a radiodifuziunii naţionale, aservită puterii, dar plătită de contribuabili, pentru ca aceasta să servească excluziv interesele democratice ale ţării în campania electorală pentru alegerile anticipate iminente.

* Luptă pentru prezumţia de nevinovăţie - Partidul Identitatea Românească cere ministrului Angelino Alfaro, printr-o scrisoare deschisă, ca justiţia să renunţe la practica arestării românilor şi inculpării lor în public, făcându-se apel la respectarea legii prezumţiei de nevinovăţie.

Citit 720 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.