Marţea neagră a pietonilor corecţi

Marţea neagră a pietonilor corecţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Trei femei au fost măturate de maşini marţi, chiar pe trecerea de pietoni * "Căldura şi oboseala unui weekend prelungit au fost probabil vinovate de neatenţia conducătorilor auto" *

Cele trei ceasuri rele ale zilei de marţi i-au lovit în plin pe pietonii corecţi din Galaţi. Trei reprezentate ale sexului frumos şi supus legii au fost «pedepsite» pentru faptul că traversau liniştite, pe zebră. Doi dintre şoferii vinovaţi de vătămare corporală din culpă sunt bărbaţi, iar unul – femeie.

Urmările excesului de… odihnă!

«Oamenii veneau după un weekend prelungit, de trei zile, şi, după cum se observă, toate accidentele au loc în decurs de aproximativ o oră, după ora 15,45. Probabil toţi şoferii se întorceau de la serviciu, mai obosiţi decât de obicei – după o pauză prealabilă mai lungă – şi lipsa de concentrare s-a făcut simţită», explică comisarul Viorel Cojocaru, din cadrul Poliţiei Rutiere Galaţi.

Iar faptele confirmă cele declarate mai sus: trei femei, de vârste diferite

au căzut victime, rând pe rând, în puncte diferite din oraş, oboselii şoferilor şi vremii călduroase.

Pe Brăilei - elevă lovită pe trecere

Gălăţeanca Ana Maria Suhov, de 33 ani, îşi conducea Opelul Zafira GL 15 DAS, marţi, la ora 15,45, pe strada Brăilei, în Mazepa. Şoferiţa a accidentat-o uşor pe eleva Florina B., de 15 ani, care traversa strada pe trecerea pentru pietoni, semnalizată corespunzător. Conducătoarea auto are acum dosar penal pentru vătămare.

În Micro 40 - traversare corectă, dar ghinionistă

Cornel Bute, de 25 ani, din Galaţi, îşi conducea Opel-ul Calibra AD 018HV pe strada Traian Vuia, marţi, la ora 16,35. Şoferul a accidentat-o uşor pe Graţiela Patriche, de 42 ani, din Galaţi, care traversa strada pe trecerea de pietoni. Tânărul are dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Pe Oţelarilor - accidentată pe zebră

Gălăţeanca Fănica Popovici, de 50 ani, traversa strada Oţelarilor pe trecerea de pietoni, marţi, la ora 17,00. Femeia a fost accidentată uşor de un Renault Laguna GL 07 HFN, condus de concitadinul Lucian H., de 50 ani. Poliţiştii i-au făcut conducătorului auto dosar penal, pentru vătămare corporală din culpă.

Recomandări pentru sezonul cald şi… rutier

Comisarul Viorel Cojocaru, de la Poliţia Rutieră Galaţi ştie că inevitabilul se apropie : se instalează sezonul cald – creşte numărul accidentelor. Dar iată că sunt lucruri de care conducătorii auto care încearcă să prevină orice eveniment pe şosele pot ţine cont:

«Un amănunt care îi va ajuta foarte mult pe şoferi să rămână concentraţi la volan este folosirea maşinilor dotate cu instalaţii de aer condiţionat. De asemenea, este important ca şoferii să nu se urce la volan obosiţi sau nervoşi. Vara poate apărea şi fenomentul de Fata Morgana – când aerul cald care se ridică la suprafaţa şoselei, în special pe drumurile din afara oraşului, se ondulează provocând uneori somnul conducătorului auto. Trebuie verificată starea tehnică a maşinii – presiunea în pneuri este un detaliu care nu trebuie neglijat – şi neapărat să nu uităm de respectarea regulamentului rutier şi de politeţea la volan».

Să conducem, aşadar, dar nu oricum – sunt prea multe vieţi în jurul nostru de care trebuie să ne pese, pentru a nu face tot ce ţine de noi pentru a le proteja.

Citit 1477 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.