Al zecelea român infectat cu A/H1N1 este un copil întors din Canada împreună cu mama sa

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Al zecelea român diagnosticat cu noua gripă este un copil care s-a întors din oraşul canadian Toronto, împreună cu mama lui, pe 8 iunie, au precizat, pentru NewsIn, surse medicale.

Potrivit surselor citate, Institutul Cantacuzino analizează deja probele uneia dintre cele două persoane cu care pacientul a avut contacte strânse în ultimele zile. "Este vorba despre bunica acestui copil, care, deocamdată, nu are simptome, însă i s-au recoltat probe ce se află în lucru la . Celălalt contact principal al pacientului este, fireşte, mama sa, însă probele recoltate marţi seara de la ea au arătat că nu este infectată", au mai spus sursele.

În prezent, copilul este internat, împreună cu mama sa, la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" şi se află sub tratament cu anitivirale.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, copilul bolnav s-a deplasat, după sosirea de la Toronto, doar între aeroport şi casă. Investigaţiile epidemiologice continuă, însă, pentru a fi depistate eventualele cazuri de infectare în rândul persoanelor din avion.

Numărul total de cazuri confirmate cu gripă porcină în România este de zece. În afara copilului venit de la Toronto, toţi ceilalţi pacienţi au fost externaţi după ce testele de la laborator au arătat că nu mai au virusul în organism, datorită tratamentului efectuat în spital.

pnl3
Citit 662 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.