La pescuit pe bulevardul Coşbuc

La pescuit pe bulevardul Coşbuc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Să sperăm că autorităţile nu vor pune taxă de pescuit la balta apărută în zona semaforului cu strada Tecuci, ci vor repara strada *

Pe bulevardul George Coşbuc, în apropiere de intersecţia acestuia cu strada Tecuci, a apărut, ca din nimic, un frumos lac. Apele în care cerul se oglindeşte superb ar fi ideale pentru agrement dacă, din trei în trei minute (şi chiar mai des), n-ar fi brăzdate de camioane, TIR-uri, jeep-uri sau banale Dacii papuc.

Asta nu înseamnă însă că pescarii nu pot găsi acolo condiţii ideale. Totul este să fie atenţi la camioane, ca să nu ajungă ei... plachie.

Ironie teribilă, chiar pe unul dintre malurile băltoacei a apărut şi un magazin de unelte de pescuit şi momeală: „La nea Emil”. Vine omul la baltă, îşi cumpără de acolo ce-i trebuie şi se pune pe treabă. Nu consumă benzină pe drum, e aproape de casă şi, la o adică, nici ţânţarii citadini nu se compară ca răutate cu ăia din bălţile de peste Dunăre. Profit curat!

Lăsând gluma la o parte, trebuie să vă spunem că zona respectivă este o junglă. Unde e balta ar trebui să fie parcare. Însă n-ai cum parca în apa de jumătate de metru adâncime.

Ce-i drept nu prea ai unde parca nicăieri în zonă. Pe partea respectivă de stradă, până la cimitirul „Eternitatea”, sunt înşirate mai multe depozite de materiale de construcţii a căror marfă a ocupat – în stil sovietic – şi parcările. N-ai nicio şansă în faţa sutelor de tone de cărămizi, cherestea, ciment. Iar zecile de TIR-uri care trec în fiecare oră pe acolo adâncesc tot mai mult gropile şi „lacul”. De-a dreptul pitoresc, am putea zice.

Speranţa noastră este că onor domnii de la Primărie au un simţ al umorului suficient de dezvoltat cât să priceapă că nu-i de glumă cu porcăria care se întâmplă în zona la care facem referire. În sensul că nu vor pune taxă de pescuit, ci vor repara strada, parcarea, depozitul sau ce mama ei de treabă o fi acolo.

Comentariu foto: Ne-am încercat şi noi norocul la balta de pe Coşbuc. În trei minute am prins un TIR, un camion şi o Dacia papuc

Citit 954 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.