Ultimul „meci” cu profesorii, la Şcoala 17

Ultimul „meci” cu profesorii, la Şcoala 17
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De azi, elevii şi cadrele didactice intră în vacanţa de vară *

Cu mâna pe inimă, elevii şi profesorii gălăţeni pot jura că cea mai agitată perioadă din întreg anul şcolar a fost ultima săptămână înainte de vacanţa de vară. De azi, de când, oficial, începe vacanţa, sunt dispuşi să-şi amintească doar păţaniile frumoase din ultimul an.

Absolvenţii de clasa a VIII-a ai Şcolii 17 din Galaţi îşi vor aduce aminte şi ultimul lor „meci” de pomină cu profesorii. O tradiţie ce datează de cel puţin zece ani, „Cupa Absolventului” precedă cavalcada mediilor şi agitaţia atent supravegheată de la festivitatea de premiere şi îi reuneşte pe toţi elevii şi profesorii şcolii.

Nici părinţii absolvenţilor nu ratează o astfel de întâlnire cu diriginţii. Meciul e pe bune - organizat în curtea şcolii, cu arbitri, susţinători de toate vârstele şi majorete - între echipa elevilor şi cea a profesorilor. Pe teren, şi unii şi alţii uită de toate disputele din timpul anului şcolar. Sau nu…

Roşu versus albastru

Despre „Cupa Absolventului” de la Şcoala 17 „Nichita Stănescu” îşi amintesc cel puţin zece generaţii de elevi. Acest sfârşit de an a fost unul privilegiat: s-au jucat nu unul, ci două meciuri, unul de fotbal şi celălalt de handbal. Deşi cu reprize scurtate, întrecerile între echipa albastră (elevii) şi cea roşie (profesorii) au atins de câteva ori tensiunea maximă.

La fotbal s-au impus elevii, cu doar un gol avans faţă de profesori. Scor final 2-1. Cadrele didactice au avut ceva mai mult de pierdut: profu’ de chimie s-a accidentat la picior, din fericire fără urmări grave.

Profesoara de religie, în poartă

Considerat de jucătorii de la Şcoala 17 mai spectaculos decât fotbalul, jocul de handbal s-a terminat  remiză: 8-8. Scor cel puţin satisfăcător pentru profesori, care, de obicei, pierd în faţa echipei tinere. Altfel stăteau lucrurile la competiţiile de acum zece ani, când erau mai tineri şi profesorii.

Din „cancelaria” mutată pe teren nu au lipsit directoarea Damiana Pătru, dumneaei fiind profesoară de sport, o învăţătoare, o profesoară de limba engleză şi o profesoară de religie, postată nu întâmplător („Dumnezeu să ne ferească de vreun gol !”) în poartă. Câţiva studenţi de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, aflaţi în practica pedagogică, dar şi o fostă elevă a şcolii, acum antrenoarea handbalistelor senioare ale „Oţelului”, au completat echipa profesorilor.

Cât despre remiza de la handbal, profesorii i-au invitat pe proaspeţii absolvenţi la şcoală, pe 15 septembrie, ca să-şi ia revanşa. La toamnă elevii se întorc sigur la ore, însă din septembrie vor fi elevii altor instituţii de învăţământ.

Comentariu foto: Înainte de meciul de handbal echipele stau la fotografiile pentru albumul „Cupei Absolventului”

Citit 1928 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.