Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
4 comentarii

20 iunie reprezintă o dată extrem de importantă în istoria serviciilor de urgență din Galați. La această dată, în urmă cu un an, lua fiinţă, în prezența secretarului de stat Raed Arafat, Punctul de Operare Aeromedicală Galaţi, a 7-a bază de salvare aeriană din România. O zi mai târziu, într-o după amiază de sâmbătă, suna alarma pentru prima misiune.

A fost doar începutul pentru sutele de intervenții de salvare care au urmat în Republica Moldova şi județele Galați, Brăila, Vrancea, Buzău, Tulcea şi pe un segment din Autostrada Soarelui. "Elicopterul aflat în dotarea Punctului de Operare Aeromedicală Galaţi a efectuat un număr total de 241 de misiuni şi echipajele au acordat asistenţă medicală unui număr de 244 de pacienţi, dintre care 23 de copii", explică dr. Angel Trifan, coordonatorul SMURD Galați. Eurocopter EC 135 - este unul dintre cele mai performante elicoptere din clasa aparatelor de zbor ușoare. Cu dotări care permit o navigație în siguranță, aparatul de zbor a eficientizat în ultimele 12 luni timpul de intervenție, mai ales în zonele greu accesibile. Astfel, elicopterul a intervenit la accidente rutiere, accidente cu victime multiple şi pacienţi încarceraţi, pacienţi cu afecţiuni cardiovasculare şi neurologice, dar şi pentru transferul pacienţilor. De asemenea, doi piloți aparținând Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. operează pe elicopterul SMURD Galați. Aceștia au în spatele lor mii de ore de pregătire și o disciplină de fier, atribute de care depind viețile celor pentru care intervin.

Citit 1462 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Iunie 2015 15:18

4 comentarii

 • postat de gigione24 Duminică, 21 Iunie 2015 18:16 5.13.212.*** Link la comentariu
  0
  1

  Uitam un lucru elementar! Pentru asta sunt platiti! E normal ca fiecare sa-si faca treaba si atat! Nu e vitejie, eroism, iesit din comun ...e doar o meserie! Si sa nu uitam de sporuri! Asa ca lasati osanalele!

  Raportează
 • postat de un cetatean Duminică, 21 Iunie 2015 11:37 5.13.216.*** Link la comentariu
  0
  0

  Cinste lor celor de pe acest segment,incepind de la salvari,indiferent care si terminind cu UPU,am asistat involuntar intr-o noapte ca eram si eu tot pacient in perfuzii,cum acea echipa minunata de medici si asistente au salvat citeva vieti numai in decurs de cateva ore,le multumesc pe aceasta cale acelor oameni minunati care intradevar fac un act medical neconditionat si in contracronometru, sunt extraordinari,dar nu cred ca sunt si rasplatiti asa cum se cuvine pentru munca depusa.Un tinar care era adus dintr-un accident rutier acum este in viata datorita acestori medici minunati ,efectiv i-au dat a doua viata.Dar ei raman discreti in continuare si isi fac treaba nu ies in fata, dar ar trebui cineva din media sa o faca.

  Raportează
 • postat de toni Sâmbătă, 20 Iunie 2015 22:18 95.76.34.*** Link la comentariu
  1
  3

  felicitari!!!!!!!!!!!!! si mult scucces in continuare... dar oare nu ar trebui sa ne gandim si la personalul din UPU( unitatea de primiri urgente )cei care duc munca cea mai grea din a spala un pacient plin de sange si al duce la investigati cel care administreaza medicamente. de oameni din urgenta nu se spune nimic cand pe mana lor trec in 12 ore peste 100 de pers

  Raportează
 • postat de eugen Sâmbătă, 20 Iunie 2015 22:03 86.88.208.*** Link la comentariu
  0
  2

  la multi ani!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.