INCENDIU PUTERNIC în centrul Galaţiului. Hidranţii le-au dat de furcă pompierilor (FOTO)
Foto: Captură cameră web streaming Digi (Sugestie Facebook Tudor Palela)

INCENDIU PUTERNIC în centrul Galaţiului. Hidranţii le-au dat de furcă pompierilor (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)


Un incendiu violent a îmbrăcat în fum cartierul Mazepa duminică după-amiază, 21 iunie. Nori negri și un miros înțepător de plastic și cauciuc ars au ieșit în valuri din curtea care găzduiește un service auto, pe strada Constantin Brâncoveanu.

O hală veche, în care se afla un depozit de materiale, a fost cuprins de flăcări, la fața locului fiind trimise cinci autospeciale de la ISU Galați, dar și un echipaj SMURD, în cazul în care ar fi fost nevoie de intervenție medicală. Dacă în incinta halei nu au fost persooane care să sufere arsuri sau intoxicații cu fum, paramedicui având astfel o misiune ușoară, nu la fel a stat problema în cazul pompierilor, care s-au chinuit minute bune să găsească hidranți la care să cupleze furtunele autospecialelor. Asta în ciuda faptului că locația se află la câțiva metri de sediul Apă Canal.

”Au luat mai mulți hidranți de pe stradă  la rând și nu merg. Mai mare râsul, Primăria ce face? Ce se întâmplă dacă arde vreun apartament, de unde iau apă?”, au spus mai mulți martori.

În ciuda intervenției dificile, pompierii au reușit să localizeze incendiul și să acționeze înainte ca focul să se extindă. Cu toate acestea, o suprafață destul de mare a fost afectată.

”La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu violență, pe o suprafață de 1.500 de metri pătrați, la o hală ce găzduia un depozit. Au ars materiale plastice, hârtie, lemn. Se aflau acolo depozitate și câteva bărci”, a explicat mr. Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

La această oră intervenția pompierilor nu s-a finalizat. Abia după lichidarea totală a incendiului se va putea stabili cauza.

Foto Gabriel Kolbay

Citit 9083 ori Ultima modificare Duminică, 21 Iunie 2015 23:15

7 comentarii

 • postat de Anodin
  Luni, 22 Iunie 2015 13:26
  89.121.158.***
  In depozitul cu pricina s-au mai gasit si paleti cu imbracaminte apartinand unui om de afaceri chinez.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un galatean
  Luni, 22 Iunie 2015 13:16
  89.122.80.***
  Obligatia verificarii, repararii si intretinerii hidrantilor de incendiu revine concesionarului retelei de apa, respectiv APA CANAL. Hidrantii se predau, odata cu toata reteaua de apa, de catre proprietar, adica Consiliul Local, acestei societati. Ce treaba are o Asociatie de Proprietari cu domeniul public? Responsabilitatea asociatiei incepe de la limita de proprietate, respectiv de la punctul de masurare (apometru). Asta in cartierele cu blocuri. Dar pe strazile cu case, cui dai hidrantul in primire, asociatiei "Ajutati-l pe Labus?" ISU, prin controale, trebuie sa se asigure ca sunt in stare de functionare! Poate, cu nou Duster, sa se deplaseze pe strazi si sa verifice acesti hidranti!
  0
  4
  Raportează
 • postat de Diana72
  Luni, 22 Iunie 2015 11:00
  81.12.149.***
  Se vede că individul care a postat @Pentru gorila este angajat la ISU ! Parcă toată lumea citeste Monitorul Oficial! :))
  Cei de la ISU când vin în control la o firmă au o greaţă în ei de nu le vezi lungul nasului, dar ei se încurcă în proceduri şi legislaţie stufoasă şi o dau la intors mereu ca să iasă ei basma curată! Oare până când va ţine metoda asta?
  Apropo de Asociaţiile de Proprietari, înainte era pe fiecare scară de bloc câte un stingător care funcţiona şi se verifica în mod serios. Acum cine mai are această responsabilitate? Doamne fereste de incendiile din blocuri. Moare lumea ca potârnichile...
  Când pompierii (cadrele, evident) se vor implica în mod serios în problemele cetăţenilor atunci vor avea respectul cuvenit!
  0
  4
  Raportează
 • postat de Odată, asociația de locatari răspundea de buna funcționare a hidrantului. Pompierii controlau, asociația de locatari răspundea, Primăria supravehea buna funcționare a hidranților în Galați, hidranți aflați pe harta pompierilor, Primăriei și Prefecturii !!
  Luni, 22 Iunie 2015 09:55
  185.26.182.***
  Pe timpul lui Ceaușescu, pompierii aveau harta hidranților din cartiere cu obligația de a controla și verifica buna funcționare a hidranților. To pe timpul lui Ceaușescu, acești hidranți erau predați în bună stare de funcționare ASOCIAȚIE DE LOCATARI, azi asociației de proprietari, pe baza unui proces verbal de predare primire, asociației în perimetrul căruia se găsea hidrantul, asociația răspunzând de buna funcționare a hidrantului....dacă erau probleme tehnice cu hidrantul, asociația anunța Prefectura, Primăria ÎN SCRIS pentru a fi acoperiți la belea, la un incendiu, altfel asociația primea amendă...și se dădeau amenzi !!!
  1
  5
  Raportează
 • postat de Pentru gorila
  Luni, 22 Iunie 2015 03:50
  24.226.236.***
  Pt gorila..
  Mai citeste din monitorul oficial si nu de pe strada sau din radio "sant" legat de cine are obligatia sa verifice hidrantii ;) (obligatia verificarilor periodice le revine distribuitorului, pompierii doar atentioneaza ca nu functioneaza hidrantul, ei nu ii pot repara :)))
  Dobitoci mai sunt unii :)))
  5
  10
  Raportează
 • postat de gigione24
  Duminică, 21 Iunie 2015 18:10
  5.13.212.***
  Balci romanesc! Pompieri, parasupermedic, stirea in sine etc.
  3
  22
  Raportează
 • postat de gorila
  Duminică, 21 Iunie 2015 17:58
  5.13.249.***
  Încă o pată neagră asupra instituțiilor statului. Se vede că cei de la ISU iau bani degeaba din contributiile cetățeanului.
  La cât timp trebuie verificați acești hidranți și sarcina cui este?
  Cât despre pozele postate aici, cred că mai bune și mai relevante au făcut amatorii care erau prin zonă!
  9
  23
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.