INCENDIU PUTERNIC în centrul Galaţiului. Hidranţii le-au dat de furcă pompierilor (FOTO)
Foto: Captură cameră web streaming Digi (Sugestie Facebook Tudor Palela)

INCENDIU PUTERNIC în centrul Galaţiului. Hidranţii le-au dat de furcă pompierilor (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Un incendiu violent a îmbrăcat în fum cartierul Mazepa duminică după-amiază, 21 iunie. Nori negri și un miros înțepător de plastic și cauciuc ars au ieșit în valuri din curtea care găzduiește un service auto, pe strada Constantin Brâncoveanu.

O hală veche, în care se afla un depozit de materiale, a fost cuprins de flăcări, la fața locului fiind trimise cinci autospeciale de la ISU Galați, dar și un echipaj SMURD, în cazul în care ar fi fost nevoie de intervenție medicală. Dacă în incinta halei nu au fost persooane care să sufere arsuri sau intoxicații cu fum, paramedicui având astfel o misiune ușoară, nu la fel a stat problema în cazul pompierilor, care s-au chinuit minute bune să găsească hidranți la care să cupleze furtunele autospecialelor. Asta în ciuda faptului că locația se află la câțiva metri de sediul Apă Canal.

”Au luat mai mulți hidranți de pe stradă  la rând și nu merg. Mai mare râsul, Primăria ce face? Ce se întâmplă dacă arde vreun apartament, de unde iau apă?”, au spus mai mulți martori.

În ciuda intervenției dificile, pompierii au reușit să localizeze incendiul și să acționeze înainte ca focul să se extindă. Cu toate acestea, o suprafață destul de mare a fost afectată.

”La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu violență, pe o suprafață de 1.500 de metri pătrați, la o hală ce găzduia un depozit. Au ars materiale plastice, hârtie, lemn. Se aflau acolo depozitate și câteva bărci”, a explicat mr. Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

La această oră intervenția pompierilor nu s-a finalizat. Abia după lichidarea totală a incendiului se va putea stabili cauza.

Foto Gabriel Kolbay

Citit 9170 ori Ultima modificare Duminică, 21 Iunie 2015 23:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.