„Fifty shades of Grey”, varianta gălăţeană. Sex, nebunie şi sadism într-o CRIMĂ pornită din gelozie

„Fifty shades of Grey”, varianta gălăţeană. Sex, nebunie şi sadism într-o CRIMĂ pornită din gelozie
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Toate detaliile crimei care a şocat comunitatea din Frumuşiţa la începutul acestui an au ieşit, oficial, la iveală * Un bătrân de 74 de ani a dus perversiunile sexuale la nivel de sadism şi mai apoi de crimă


Bătăi, sadism, relaţii ciudate cu femei care mai de care mai îndrăgostite de pahar şi de un stil de viaţă desfrânat, toate culminând cu o crimă şocantă, la începutul acestui an. Toate aceste atribute îl au în centrul lor pe Gherasim Sântion, un bătrân de 74 de ani din Frumuşiţa, aflat în prezent în arestul poliţiei cu perspectiva a 25 de ani de puşcărie. Procurorii au decis că modul oribil în care nea Gherase şi una dintre „ţiitoarele” lui, Tanţa, au anihilat-o pe cea poreclită de tot satul Nina Farmacista este demn de a se înscrie în registrul crimelor calificate, cu cruzimi, şi i-au trimis spre judecată Tribunalului Galaţi.

Un cuplu mortal

Nea Gherase şi Tanţa au avut puţine zile de libertate de la moartea Ninei şi până când au ajuns după gratii, în stare de arest. Circa o săptămână le-a trebuit anchetatorilor să pună cap la cap primele detalii - oribile - ale unei crime care poate candida la un loc fruntaş într-un top al actelor de sadism din această parte de ţară. Isprăvile moşului şi ale „partenerei” sale, cu minţile uşor rătăcite după cum au stabilit experţii, dar roasă adânc de gelozie, pot face uşor subiectul unui thriller sexual cu accente horror.

Deşi amândoi au negat iniţial că ar fi ucis-o pe Nina, şi bătrânul şi femeia cu 34 de ani mai tânără au picat în capcana probelor. Rând pe rând, apucăturile bahice şi deviaţiile sexuale ale bătrânului care nu se dădea în lături de la a „seduce” orice femeie care îi trecea pragul pentru un pahar de băutură, precum şi tendinţele violente ale Tanţei Bîgu au creionat scenele de groază petrecute în noaptea de 3 spre 4 ianuarie în locuinţa septuagenarului.

La acestea, au contribuit, fireşte probele adunate din casă şi, nu în ultimul rând, declaraţiile martorilor care nu au avut prea multe cuvinte bune de spus despre cei doi.

I-a „rupt” gura cu picioarele

În noaptea cu pricina, au reţinut anchetatorii, Nina Farmacista, pe numele ei real Nina Petrea, a poposit din nou în casa lui nea Gherase, pentru ceva de mâncare şi ceva mai multă licoare cu care să stingă gerul Bobotezei. După ce s-a omenit bine (legiştii au stabilit că avea alcoolemie în sânge la 2 la mie), Nina a adormit buştean, situaţie care i-a picat mănuşă rivalei Tanţa, aflată şi ea în casa ibovnicului pe care îl împărţeau amândouă. Iniţial cu mâinile goale, Tanţa a deschis atacul asupra Ninei năucită de băutură şi de somn.

„Inculpata Bîgu Tanţa, pe fondul stării de gelozie pe care a recunoscut că o manifesta faţă de victima Petrea Nina, a început pur şi simplu să o lovească pe aceasta în mod repetat, cu pumnii şi palmele peste cap precum şi cu picioarele în zona gurii. (…) În aceleaşi împrejurări, considerând insuficiente mijloacele pe care le folosea,  inculpata a folosit împotriva victimei şi unul din lemnele care urmau a fi folosite la foc şi se aflau lângă soba din bucătărie, lovind-o pe aceasta, în mod repetat, în zona capului şi în diverse ale zone ale corpului”, se arată în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Pentru a-şi încheia demersul vindicativ, Tanţa ar fi pus mâna pe un cuţit de bucătărie cu care i-a tăiat chiloţii Ninei, aruncându-i în foc. Asta nu a făcut decât să deschidă calea „marelui atac” al lui nea Gherase. Cu o cruzime alimentată din belşug de băutură, bătrânul a pus mâna pe cuţit.

„Inculpatul Sîntion Gherasim a început să o lovească la rândul lui pe victima Petrea Nina cu un cuţit, aplicându-i acesteia un număr de 5-6 lovituri în zona genitală. A continuat să o lovească pe victimă cu un vătrai metalic şi cu o bucată de lemn de foc, loviturile fiind multiple şi aplicate cu precădere în zona genitală şi a membrelor”, se arată în documentul întocmit de anchetatori. Pentru că Nina, cu ultimul strop de putere, a vrut să iasă din camera unde era supusă la tortură, bătrânul i-a mai dat câteva lovituri de cuţit în zonele intime. 22 de plăgi au numărat medicii care aveau să analizeze moartea femeii, alături de numeroase fracturi şi rupturi ale organelor interne.

Pensionarul pervers şi ibovnica turbată

„Dispunerea plăgilor înţepat-tăiate pledează pentru sadism cu componentă sexuală sau pentru agresiune produsă pe fondul geloziei”, au concluzionat specialiştii, indicând astfel gradul de gravitate al faptei şi de pericol al celor doi suspecţi: bătrânul cu acute deviaţii sexuale, iar femeia, cu retard mintal uşor, dar de o violenţă extremă. Aceste atribute au impus încarcerarea ei, pe perioada judecăţii, în Spitalul Penitenciar Jilava, în timp ce nea Gherase se află închis la Galaţi. În privinţa sa, specialiştii Serviciului de Analiză Comportamentală au dat un verdict şocant: „inculpatul Sîntion Gherasim are tendinţe clare către practici sexuale aberante (sadism, folosirea de obiecte străine cu funcţie sexuală), startul acţional sadic este impulsiv”.

Soarta celor doi suspecţi va fi decisă de magistraţi Tribunalului Galaţi, cărora legea le permite să aplice, pentru omor calificat, pedeapsa de 25 de ani de închisoare sau detenţia pe viaţă.

Citit 5114 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iunie 2015 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.