Măcel la definitivat 2015. Peste JUMĂTATE dintre candidaţi au PICAT examenul la Galaţi

Măcel la definitivat 2015. Peste JUMĂTATE dintre candidaţi au PICAT examenul la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

De la preşedinta comisiei de Definitivat, inspectoarea general-adjunctă Diamanta Bulai, am aflat că numai 46,7 la sută dintre profesori au promovat examenul, reuşind să obţină minim nota 8,00. "Este mult sub aşteptările noastre. Anul trecut am avut o promovare de 69,51 la sută. În plus, anul acesta s-au retras şi foarte mulţi din examen. Nu au fost foarte grele subiectele, dar probabil candidaţii nu s-au aşteptat să primească aşa ceva. Nu am alte explicaţii", spune Diamanta Bulai.

Cadrele didactice nemulţumite de note pot depune contestaţii la Şcoala Nr. 2, marţi, până la ora 21,00 şi mâine, până la ora 15,00.

 

CLICK aici pentu notele obţinute de profesorii gălăţeni la definitivat.

Citit 2358 ori Ultima modificare Marți, 14 Iulie 2015 12:17

4 comentarii

 • postat de pt X
  Miercuri, 15 Iulie 2015 07:31
  109.102.191.***
  Scuze pt primul comentariu.
  Sunt de acord cu el, in tot ce a scris.
  1
  0
  Raportează
 • postat de pentru Mircea si altii care gandesc ca el
  Miercuri, 15 Iulie 2015 07:24
  109.102.191.***
  Cei care au postat cele 2 comentarii cred ca au o problema.
  Repartitiile facute de PCR erau facute in ordinea mediilor de la absolvire. Si se invata pe rupte. Mi-as dori ca elevii si viitoarele c.d. sa invete si sa predea dupa manualele vechi.
  Nu te inteleg articolul face referirre la un examen pt cadre didactice nicidecum la angajatii unitatilor scolare. Ce legatura are DNA-ul cu contabile contabile care se sperie cand aud de Excell. Ce legatura are secretara ori directorul de peste 20 de ani ca la Definitivat c.d. nu au fost pregatite?
  SIGUR AI O PROBLEMA
  1
  0
  Raportează
 • postat de Lucian
  Marți, 14 Iulie 2015 20:23
  62.217.243.***
  Definitivat, titularizare...posturi restranse, continuitate si o gramada de alti termeni din traditionala "limba de lemn". Cum sa dai examen pentru un post care nu exista? In Invatamant exista o mafie (capuse, clanuri, aliante) mai ceva ca la tigari si alcool. Cati profesori repartizati de PCR (da, am scris bine!) inca mai sunt in functie? Repartizare care s-a facut fara examene si alte evaluari. Pentru titularizare sunt 2-3-4 posturi pe disciplina raspandite prin tot judetul...iar la toamna vor fi posturi caldute in judet pentru cumnati si nepoate, rude si alti prieteni care cunosc pe "dna Geta de la contabilitate care este de 40 ani acolo" sau pe nu stiu care inspector, director, secretara mai puternica decat Sf. Petru....si atunci cum sa nu te intrebi de
  @X - total de acord.

  1 si 2 si 3 - Atunci cand predarea la clasa se face dupa manuale de acum 20 ani de catre un profesor cu majoratul inainte de cutremur la ce sa te astepti? Si nu ma refer doar la scoala primara.

  Sunt de acord ca examenele sa fie dificile - deocamdata este singura "sita". Dar si sistemul trebuie curatat de toti profesorii care habar nu au de unde se deschide proiectorul sau cum sa "intre pe internet". Plus directori care habar nu au de management, secretare care se cred Dumnezeu/Allah si Buddha in acelasi timp, contabile care se sperie cand aud de Excell.

  Invit "Viata Libera" (si poate se auto-sesizeaza si DNA-ul) sa faca o ancheta la toamna - cine pe ce post si cum a ajuns acolo. Sa vedem cati profesori de peste 60 de ani mai activeaza cand copii de 25, care chiar au invatat si au luat note mari, sunt someri sau vanzatori la "consignatie".
  0
  8
  Raportează
 • postat de x
  Marți, 14 Iulie 2015 16:02
  89.136.6.***
  Bombe cu efect intarziat:
  - Cum vor invata la gimnaziu cei ce la scoala primara abia au stiut sa citeasca si sa socoteasca?
  - Cum vor invata la liceu cei ce la gimnaziu abia vin la scoala, ca sa nu piarda alocatia?
  - Cum vor invata la facultate cei ce la liceu abia silabisesc un text "la prima vedere"?
  (Nu mai pun intrebarea CUM au reusit la liceu sau la facultate.)
  Din raspunsurile la intrebarile de mai sus putem incropi o explicatie la intrebarea "DE CE au picat atat de multe cadre didactice?".
  Din-tot-mai-slabi elevi/studenti, cum sa apara cadre didactice BUNE?

  Urmatoarea "etapa": Din cadre didactice tot-mai-slabe, cum sa nu "iasa" absolventi si-mai-slabi?
  2
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.