Cântăm peste hotare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Eminescu la Montreal: Asociaţia Canadiană a Scriitorilor Români (ACSR) se va întâlni astăzi, 17 iunie, în cenaclul Eminescu, de la ora 18,00, la Roma Bistro (fosta cafenea Cafélix).

* Birou de informare gratuită la Torino: În Italia a fost deschis un birou de informare gratuită pentru femei şi minori în Torino, la care au posibilitatea să apeleze şi româncele.

* Clubul Femina Ro: Clubul Femina al femeilor românce din Antwerpen, Belgia, se va întâlni sâmbătă, 20 iunie, la Permeke (biblioteca), De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen, ora 10,00.  Acţiunea aparţine Asociaţiei Culturale Belgiano-Română Mioriţa.

* George Petean, pe scena Operei din Geneva: Baritonul român George Petean interpretează în zilele de 18, 21 şi 23 iunie, rolul Contele di Luna în spectacolul "Trubadurul" de Giuseppe Verdi, pe scena Operei din Geneva.

* Concert de harpă: Harpista româncă Marciana Petrila va susţine vineri, 19 iunie, ora 21,00, alături de elevii săi de la cursul de harpa, un recital în Salonul Affreschi, Castello della Rovere, din localitatea italiană Vinovo.

* Un pianist la Ottawa: Pianistul român Matei Varga va concerta luni, 29 iunie, la National Gallery of Canada, din Ottawa, începând cu ora 18,00.

* Festivalul Europe XXL in Lille: Ţara noastră va fi prezenta între 27 şi 28 iunie la festivalul Europe XXl din Lille. România va fi reprezentată prin intermediul atelierelor de artizanat românesc, ce vor avea loc sâmbătă, 27 iunie, de la ora 14,00, în Piaţa Primăriei din localitate, ateliere ce conţin ceramică, ţesături, încondeieri de ouă, sculptură în lemn şi pictură pe sticlă, toate realizate de artizani români din Bucovina.

* “Pictori români în Bretania”:  Expoziţia „Pictori români în Bretania" (12 iunie - 4 octombrie 2009) a fost lansată la Quimper. Prin colaborarea Muzeului Naţional de Artă al României cu Muzeul Departamental Breton din Quimper s-a reuşit aducerea în Franţa a unor lucrări din patrimoniul artei plastice româneşti, aparţinând lui Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Iosif Iser, Jean Steriadi, dar şi unor pictori mai puţin cunoscuţi, descoperiţi de către cercetătorii români şi francezi.  Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu ce include mai multe manifestări culturale dedicate României, care se vor desfăşura în Bretania, în această perioadă.

Citit 726 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.