Azi ne plouă, ne fulgeră şi ne trăsneşte

Azi ne plouă, ne fulgeră şi ne trăsneşte
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu uitaţi de umbrelă! Astăzi este un accesoriu obligatoriu, chiar dacă poate am fi preferat să nu avem şi grija ei. În altă ordine de idei, seceta ne dă bătăi de cap, iar aversele din cursul acestei zile nu par a fi suficiente pentru acoperirea deficitului de apă în judeţ.

Instabilitate şi averse

Doamna Irene Zamfir, şefa Staţiei Meteorologice Galaţi: „Dacă în mod normal, în această perioadă a anului, ar fi trebuit să avem 68 de litri de apă pe metrul pătrat, precipitaţiile căzute până acum nu au asigurat decât 15 litri pe metrul pătrat. Iar precipitaţiile care cad miercuri, şi care sunt aduse de o masă polară de aer rece, ajung destul de târziu în sudul Moldovei, aşa că s-ar putea dovedi insuficiente. Şi asta în condiţiile în care am depăşit deja jumătatea lunii”, subliniază meteorologul.

După o zi de marţi caldă – chiar peste media de 26ºC -, cu temperaturi între 30 şi 33ºC, azi ne aşteaptă o zi mai mult decât… furtunoasă:

„Instabilitatea se face simţită încă din noaptea de marţi spre miercuri, când se produce o răcire accentuată. Astfel, în timpul zilei, valorile nu vor depăşi 25-26ºC - adică exact normalul acestei perioade -, iar cerul va fi acoperit. Vor fi multe descărcări electrice, gălăţenii trebuind să se aştepte la o zi de miercuri foarte zgomotoasă, în care va tuna aproape întreaga zi. Aversele nu continuă şi joi, când vremea redevine frumoasă, cu temperaturi între 27 şi 28º C, lucru care se va menţine inclusiv în weekend”, încheie meteorologul.

Aşadar, să plouă, că măcar aşa avem o scuză că am întârziat la serviciu!

Citit 1254 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.