UPDATE/ Cod galben de CANICULĂ la Galaţi. Primăria reactivează punctele de prim-ajutor

UPDATE/ Cod galben de CANICULĂ la Galaţi. Primăria reactivează punctele de prim-ajutor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE, ora 14,00/ Printr-un comunicat de presă remis redacţiei, Primăria municipiului Galaţi anunţă că reactivează cele zece puncte de prim-ajutor în caz de caniculă, pe toată durata avertizării cu cod galben instituit de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru zilele de 6 și 7 august 2015. Acestea sunt amplasate după cum urmează: Billa 2 (Micro 39C), Billa 3 (Micro 16), Billa 4 (Winmarkt Modern), Kaufland 2 (Micro 40), Carrefour (Potcoava), Carrefour (Micro 19), Penny (Micro 17), XXL (Micro 21), Hala de legume-fructe (Piaţa Centrală), Hala legume-fructe (Piaţa Țiglina 1). 

Punctele de prim-ajutor rămân active pe toată durata avertizării meteorologice de temperaturi excesive și disconfort termic. În cadrul punctelor de prim-ajutor, oamenii vor beneficia de apă, aer condiţionat și asistenţă medicală, în caz de necesitate, în intervalul orar critic 11,00 – 17,00. (Anca Melinte)


 

UPDATE/ Meteorologii au emis cod galben de caniculă, valabil joi şi vineri, în toată ţara cu excepţia judeţelor Constanţa, Tulcea, Braşov, Covasna, Harghita, Neamţ, Iaşi, Botoşani, Suceava şi Bistriţa-Năsăud.Joi şi vineri, în Banat, Crişana, Maramureş, Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Transilvaniei şi jumătatea sudică a Moldovei, temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 - 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Joi, la Galaţi

Din punct de vedere meteorologic, ziua de joi va fi foarte călduroasă. Cerul va fi complet senin, fără şanse de precipitaţii, în timp ce vântul va sufla slab, cu o viteză maximă de nici 10 kilometri pe oră.  Temperatura maximă a zilei va fi de aproximativ 36 de grade Celsius, iar minima pe timpul nopţii va coborî până la valoarea de 21 de grade Celsius.


Din punct de vedere meteorologic, ziua de miercuri va fi tot călduroasă. Cerul va fi variabil, în mare parte, fără şanse de precipitaţii, în timp ce vântul va sufla slab, cu o viteză maximă de nici 10 kilometri pe oră.

Temperatura maximă a zilei va fi de aproximativ 35 de grade Celsius, iar minima pe timpul nopţii va coborî până la valoarea de 22 de grade Celsius.

Presiunea atmosferică va atinge nivelul de 753 mm coloană de mercur, în timp ce umiditatea va fi de 40 la sută.

 

Citit 1828 ori Ultima modificare Miercuri, 05 August 2015 15:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.