FOTO/ Gălăţenii au "inundat" Faleza Dunării de Ziua Marinei

FOTO/ Gălăţenii au "inundat" Faleza Dunării de Ziua Marinei
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Gălăţenii au stat, sâmbătă seara, să vadă parada navelor militare şi civile, organizată cu ocazia Zilei Marinei, aproape pe toată întinderea Falezei Inferioare şi Superioare, chiar dacă, la fel ca anul trecut, aceasta s-a oficiat la Palatul Navigaţiei. Cel puţin între terminalul de pasageri de la Palatul Navigaţiei şi până la zidul mare, oamenii stăteau aproape lipiţi unul de altul, vrând să vadă cât mai bine navele, dar şi exerciţiul militar pe apă.

Dacă la ora 18.00, când Garda de Onoare a prezentat onorul oficialilor, oamenii s-au adunat cât de cât timid, pe parcursul ceremonialului religios, lumea s-a tot adunat. Trebuia să te strecori, să te ridici pe vârfuri sau să îţi găseşti un punct mai înalt pentru a vedea lansarea la apă a ancorei de flori şi apoi să te delectezi privind navele militare, care şi-au încercat tunurile, făcând să dârdâie până şi geamurile clădirilor din împrejurimi.

Dintre oficialităţi, au participat la eveniment primarul Marius Stan, subprefectul Daniel Răzvan Olaru, deputaţii Mircea Toader şi Florin Pâslaru, consilierul local Ilie Zanfir, cărora li s-a alăturat şi campionul olimpic Ivan Patzaichin.

Un singur moment a tulburat desfăşurarea momentelor oficiale, câţiva tineri şi-au oprit bărcile în imediata apropiere a terminalului de pasageri şi au început să facă gălăgie, chiar în momentul în care ÎPS Casian Crăciun ţinea o cuvântare. Responsabilii cu paza au împrăştiat guralivii în câteva minute.

Ziua Marinei s-a încheiat la Parcul Viva, în acordurile muzicii interpretate de Andreea Ignat și trupa TAXI, urmate de un show de lasere.

Anul acesta, pentru manifestările de Ziua Marinei, au fost alocate aproximativ 130.000 lei.

 

Citit 2872 ori Ultima modificare Duminică, 16 August 2015 11:15

4 comentarii

 • postat de cetatean platitor de salarii inclusuv celor care dorm
  Luni, 17 August 2015 08:25
  193.230.156.***
  Nu le crapa obrazul pentru ca numelel lor este NESIMTIT, DIN NEAMUL NESIMTITILOR. CA DOVADA CA NU LE ESTE TEAMA DE SITUATIA UMILITOARE DIN GALATI , NU APA, MIZERIE PE STRAZI CAT CUPRINDE.... NU LE ESTE RUSINE PENTRU CA NU AU BUN SIMT SA IASA IN MUJLOCUL CETATENILOR. CAT DESPRE PREOTI , PARDON. IN CANTINELE DE LA BISERICI SE HRANESC FOARTE MULTE PERSOANE SARACE, CATI MANANCA LA PRIMARIE???????DAR LA CONSILIUL JUDETEAN???????PREOTII TREBUIE SA DEA DE MANCARE CETATENILOR????? CATI NESIMTITI POLITICIENI AU PRELUAT VRE-UN CAZ SOCIAL ????? BISERICA ARE NENUMARATE ASTFEL DE CAZURI DESI BANII EUROPENI SUNT VIRATI LA INSTITUTIILE STATULUI DIN CARE SE INDESTULEAZA SI POLITICIENII NESIMTITI. SA NU FIM PATIMASI SI SA NU INCURCAM ATRIBUTIILE FIECARUIA.
  2
  6
  Raportează
 • postat de Jean Ivanov
  Duminică, 16 August 2015 13:05
  5.13.149.***
  Felicitari Marinei Romane !
  P.S.1: Cam burtoase cadrele marinei si ale politiei....Marimea in talie e un criteriu de performanta? Alocatia de hrana este prea mare sau consumul energetic este prea mic?
  P.S.2: Ce inseamna "Terminal de pasageri" si la ce foloseste la Galati?
  P.S.3: "Inundatul" din titlu e un pic exagerat...
  P.S.4: De ce numarul de popi a fost aproape egal cu cel al ofiteriilor? A fost Ziua Marinei, totusi...
  4
  22
  Raportează
 • postat de zola
  Duminică, 16 August 2015 12:11
  5.13.236.***
  Cum de nu le crapa obrazul de rusine lui Mircea Toader si Florin Paslaru sa participe alaturi de cetatenii orasului!?. (...) Ar fi trebuit sa va fie rusine sa veniti la aceste manifestari! Cat despre organizare, ca in fiecare an, seamana cu Jocurile Foamei. Organizare proasta si slaba!
  2
  28
  Raportează
 • postat de Mickey Mouse
  Duminică, 16 August 2015 11:33
  5.13.142.***
  Aceiasi politruci penibili ca Paslaru gata oricand sa faca baie de multime cu orice prilej. Chiar nu-i e jena acestui impostor jalnic sa-si faca aparitia la aceste manifestari publice? Ce a facut asta pentru oras si pentru galateni? Si-a angajat plodul la cabinetul parlamentar pe o leafa occidentala, si-a facut ditamai palatul in buricul targului,a falimentat mai mult decat fraudulos Pescogalul, niciun proiect de lege ci doar un fel de catel de companie pentru Dan Nica(de unde si porecla de Patrocle) si cam atat.
  1
  30
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.