A venit legal, dar nu a mai plecat/ Un peruan a fost găsit la Matca

A venit legal, dar nu a mai plecat/ Un peruan a fost găsit la Matca
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări al judeţului Galaţi au desfăşurat, în perioada 12-22 august, mai multe acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii şederii şi muncii ilegale a cetăţenilor străini pe teritoriul judeţului. La aceste acţiuni au participat atât angajaţi ai Serviciului pentru Imigrări, cât şi poliţişti din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală - Matca şi jandarmi.

Cu această ocazie, au fost depistaţi, cu şedere ilegală, trei cetăţeni din Moldova şi unul din Peru. În urma verificărilor, s-a constatat că persoanele în cauză au intrat în ţară legal, dar la expirarea dreptului de şedere nu au părăsit teritoriul României.

"Pe numele a doi cetăţeni au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care sunt obligaţi să părăsească ţara în cel mult 15 zile. Pentru celelalte două persoane, membri de familie cu un cetăţean român, au fost eliberate comunicări prin care au fost îndrumate către sediul serviciului, cu documentele necesare, în vederea reglementării dreptului de şedere în scop de reîntregire a familiei. Totodată, au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 1.200 de lei şi, la ieşirea din ţară, pe numele unuia dintre aceştia, se va institui şi măsura de nepermitere a intrării pe teritoriul ţării noastre, pentru o perioadă de trei lun”, se arată într-un comunicat de presă al Serviciului pentru Imigrării.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, vor mai organiza astfel de acţiuni privind combaterea şederii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini de a acorda interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Citit 2262 ori Ultima modificare Luni, 24 August 2015 21:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.