Exerciţiu de PARAŞUTARE în Poligonul Smârdan. Vor participa militari din TREI STATE

Exerciţiu de PARAŞUTARE în Poligonul Smârdan. Vor participa militari din TREI STATE
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Un nou exerciţiu militar va avea loc, mâine, 26 august, la Smârdan. În cadrul exerciţiului, militari din Italia, Spania şi SUA se vor paraşuta în Poligonul Smârdan, unde vor interacţiona cu militarii români ai Batalionului 300 Infanterie din Galaţi.

Asaltul paraşutiştilor face parte din exerciţiul multinaţional Swift Response 15, condus de Forţele Terestre ale SUA, care se desfăşoară în patru ţări europene, în perioada 17 august - 13 septembrie, la care participă paraşutişti din 11 ţări membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

Să sperăm că de această dată nu vor mai avea loc incidente neplăcute, cum au avut loc în martie. Când, în timpul exerciţiilor efectuate de trupele americane în Poligonul Smârdan, trei soldaţi au fost răniţi şi au fost transportaţi la spital. Unul dintre soldaţi a fost rănit la picior, iar un altul la coloana. Un al treilea militar a suferit o leziune la mână. Accidentările au avut loc după ce soldaţii americani s-au paraşutat în poligon. Cei trei răniţi au primit investigaţii de la echipele medicale. Reprezentanţii soldaţilor americani nu au făcut declaraţii despre aceste incidente.

Atunci, militarii americani au participat, alături de soldaţii români, la faza I „Early Entry” a exerciţiului multinaţional Saber Junction 15.

Foto-arhivă "Viaţa liberă"

Citit 1820 ori Ultima modificare Luni, 24 August 2015 21:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.