VIDEO/ Şase persoane reţinute pentru contrabandă după descinderi în cinci judeţe

VIDEO/ Şase persoane reţinute pentru contrabandă după descinderi în cinci judeţe
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au făcut 16 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi, Brăila, Vrancea, Prahova şi Braşov. Vizaţi au fost membrii unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunii de contrabandă calificată.

Anchetatorii susţin că, începând cu luna mai 2015, numiţii C.V., C. S., L. M. I., M.I., C.T. (în prezent decedat), R. G. C. S., I. M. F. au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior şi numiţii L. D. L. şi S. D.C., în vederea obţinerii de importante beneficii materiale din contrabandă cu ţigări, provenite din Republica Moldova,

Astfel, în perioada mai – august, membrii grupării au introdus în mod ilegal, din Republica Moldova în România, prin punctele destinate controlului vamal, importante cantităţi de ţigări, respectiv peste 115.000 de pachete, 59.634 de pachete fiind capturate de organele de urmărire penală ca urmare a activităţilor de constatare directă. Gruparea infracţională a creat un prejudiciu de peste 1.200.000 de lei. 

„Cu ocazia percheziţiei efectuată la data de 31 august, la un spaţiu intermediar de depozitare au fost găsite şi ridicate 53.880 de pachete cu ţigări, parte din această cantitate fiind găsită încărcată într-un autoturism, care era pregătită pentru livrare către reţeaua de desfacere. La alte trei locaţii au fost găsite şi ridicate, cu ocazia percheziţiilor efectuate peste 11.300 de pachete de ţigări, diferite mărci, destinate valorificării”, se arată într-un comunicat DIICOT.

În urma descinderilor, 25 de persoane au fost duse la audieri la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi.  În urma audierilor şase persoane au primit şi ordonanţe de reţinere, acestea urmând să fie prezentate Tribunalului Galaţi cu propunerea arestăre preventivă.

Sprijinul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost derulată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău precum şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Citit 2402 ori Ultima modificare Marți, 01 Septembrie 2015 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.