Mai mulţi TINERI DROGAŢI au fost PRINŞI PE STRĂZILE GALAŢIULUI în ultimele zile

Mai mulţi TINERI DROGAŢI au fost PRINŞI PE STRĂZILE GALAŢIULUI în ultimele zile
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* Cinci tineri sunt cercetaţi penal după ce au fost prinşi cu substanţe interzise, doi dintre ei fiind într-o stare avansată de intoxicare


Pliculeţul cu "iarbă", foiţe de ţigară şi o maşină de rulat fac parte din arsenalul de buzunar al multor tineri gălăţeni pentru care tutunul obişnuit sau câteva beri nu mai sunt suficiente pentru a se autobinedispune.

O dovedesc cele mai recente capturi ale poliţiştilor locali, care într-un interval foarte scurt de timp au reţinut cinci tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 21 de ani care aveau asupra lor substanţe etnobotanice pe care, după caz, urmau să le consume sau le fumaseră deja şi se aflau într-o stare evidentă de surescitare.

Traversarea i-a dat de gol

Trei dintre cei cinci vizaţi au fost depistaţi de patrulă din cauză că, în graba de a-şi găsi un locşor unde să "savureze" o ţigară specială, n-au mai ţinut cont de regulile rutiere şi au traversat năvalnic strada Brăilei, printr-un loc nepermis. Când au vrut să îi verifice, poliţiştii au constatat că cei trei băieţi aveau un comportament ciudat, aspect care avea să fie lămurit la verificarea corporală. Asupra unuia dintre ei, un tânăr de 21 de ani, agenţii au descoperit o râşniţă pentru tutun şi un pachet de foiţe pentru ţigări. La unul dintre amicii lui s-a descoperit de asemenea hârtie pentru ţigarete, dar şi "piesa de rezistenţă", un pliculeţ cu iarbă, despre care deţinătorul a susţinut că abia le cumpărase de la cineva cu 10 lei. Bunurile şi tinerii au ajuns de urgenţă la Secţia 2 Poliţie, unde au fost preluaţi pentru cercetări.

Drogaţi în gară

Staţia CFR Galaţi este un alt loc unde consumatorii de etnobotanice se simt în largul lor. Doi tineri, unul de 16 şi un altul de 19 au fost identificaţi în această locaţie de poliţiştii locali şi de cei de la Transporturi, la scurt timp după ce se "bucuraseră" de ceva substanţe interzise. În momentul în care au fost găsiţi, ei erau foarte agitaţi şi aveau pupilele dilatate, semn al consumului de stupefiante. Simptomele au fost confirmate de faptul că amândoi aveau asupra lor trei plicuri cu o substanţă verde, dar şi o ţigară fumată pe jumătate, despre care au spus că le-au cumpărat de la diverse persoane pentru 20 şi respectiv 80 de lei.

"În ambele cazuri au fost întocmite actele procedurale, bunurile fiind ridicate, ambalate şi sigilate în vederea continuării cercetărilor", a subliniat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi. Substanţele găsite vor fi supuse analizei pentru a se certifica dacă fac parte din categoria celor prohibite. În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi, tinerii riscă închisoarea pentru deţinere de substanţe interzise.

Citit 5856 ori Ultima modificare Joi, 10 Septembrie 2015 02:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.