S.F. TEX SA a prezentat planurile Ford pentru următoarele 18 luni (P)

S.F. TEX SA a prezentat planurile Ford pentru următoarele 18 luni (P)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Imaginează-ţi cum e să fii proprietarul unui autoturism dotat cu un motor economic de 1.0 litru, dar care să aibă performanţele unuia de 1.6 litri. Sau cum e să poţi controla muzica şi telefonul prin simple comenzi vocale, mesajele primite fiindu-ţi citite de un robot prin boxele maşinii. Contrar a ceea ce v-aţi aştepta, nu vorbim despre un vehicul-concept, programat să apară pe piaţă peste ani de zile, ci despre noul B-MAX de la Ford, care va fi lansat oficial în luna octombrie a acestui an. Vestea şi mai bună este că modelul va fi produs în exclusivitate la fabrica Ford de la Craiova.

EcoBoost, tehnologie revoluţionară produsă în România

„Pe lângă multe alte inovaţii, motorul EcoBoost de un litru cu care vine echipat noul Ford B-MAX este cel care lasă în urmă orice concurenţă. Motorul are trei cilindri şi este dotat cu turbină şi injecţie directă. Se va găsi în două variante: 100 de cai-putere, cu cinci trepte de viteză şi 125 de cai-putere, cu şase trepte. Faţă de motoarele din aceeaşi clasă, consumul va fi redus cu peste 20 la sută”, a explicat Valeriu Cristian Prichea, brand manager Ford România.

O maşină inteligentă la un preţ rezonabil

La aspectul unic al noului model se adaugă o multitudine de noi tehnologii, care vor face din condus o adevărată plăcere. De exemplu, sistemul Active City Stop reduce riscul sau consecinţele unei coliziuni cu vehiculul aflat în faţă, în condiţii de trafic lent, activând automat frânele în locul celui de la volan. O altă inovaţie constă în senzorii care îi permit autoturismului să parcheze singur. Noile modele Ford merg, în continuare, pe încetăţenirea tradiţiei de maşină inteligentă, la un preţ rezonabil.

Strategie agresivă pentru următoarele 18 luni

În cadrul unui eveniment desfăşurat marţi după-amiaza la SF TEX SA, dealerul Ford în Galaţi, a fost prezentată strategia de marketing a firmei pentru următorul an şi jumătate. Printre cei prezenţi s-au numărat împătimiţi ai modelelor Ford, unii posesori ai mai multor generaţii din acelaşi model. „În primul trimestru din anul 2013 va fi lansat noul Ford Fiesta facelift, o versiune restilizată a actualei generaţii de Fiesta. Apoi, va urma ieşirea pe piaţă a unui model de Ford Kuga total nou. În perioada imediat următoare, vom lansa şi două modele de SUV-uri: EcoSport, pe platforma de clasă B, şi modelul Edge, concurent direct al SUV-urilor de lux”, a adăugat Cristian Prichea.

Împătimiţii modelului Mondeo au de aşteptat, însă, ceva mai mult. Ford estimează că noul vehicul de clasă medie este programat să iasă pe piaţă în următoarele 18 de luni.

Printre celelalte inovaţii tehnologice cu care se laudă cunoscutul constructor de automobile se numără şi un sistem performant care permite instant topirea gheţii sau dezaburirea parbrizului şi a lunetei, faruri care permit o vizibilitate mult sporită şi inovatorul sistem Start-Stop, care permite motorului să se oprească şi să nu consume carburant atât timp cât maşina staţionează la culoarea roşie a semaforului.

Citit 4601 ori Ultima modificare Vineri, 14 Septembrie 2012 09:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.