Toamna se numără beţivii la volan. Şofer cu alcoolemie uriaşă, pe un drum din judeţ

Toamna se numără beţivii la volan. Şofer cu alcoolemie uriaşă, pe un drum din judeţ
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Trei şoferi care băuseră suficient cât să dea etilotestele peste cap au fost prinşi în traficul din judeţ, la finele săptămânii trecute, ei făcând în momentul de faţă subiectele unor dosare penale, ce s-ar putea solda cu condamnări la închisoare.

"Campionul" de weekend a fost un mătcaş de 26 de ani, depistat pe un drum din comună, în toiul nopţii. Poliţiştii au constatat că omul care abia strunea autoturismul avea o alcoolemie în aerul expirat de 1,21 la mie, valoare care i-a făcut să îl ducă pe şoferul turmentat la spital, pentru a-i afla concentraţia reală de alcool în sânge.

Ceva mai mult noroc la testarea cu fiola, dar mai puţin din punct de vedere al consecinţelor, a avut un gălăţean de 58 de ani, care a a scăpat maşina de sub control, în momentul în care a vrut să facă o manevră în trafic, pe Brăilei. Şoferul a vrut să intre în marşarier, dar a lovit o altă maşină. În urma impactului, ambele maşini au fost avariate serios, iar proprietarul autoturismului acroşat a cerut sprijinul poliţiei, pentru că nu s-a putut înţelege amiabil cu şoferul ameţit de băutură. Poliţiştii au stabilit că acesta avea 0,90 grame la mie în aerul expirat şi l-au dus la spital.

Ultimul păţit al seriei de weekend, depistat şi cu cea mai mică valoare a alcoolemiei, a fost un bărbat de 56 de ani, din Măcişeni. Maşina condusă de acesta a fost oprită în trafic de poliţiştii din Corni, care i-au adus la cunoştinţă că băuse suficient cât să aibă o valoare de 0,87 la mie.

Cei trei şoferi sunt în prezent cercetaţi penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi riscă nu doar să îşi piardă permisele, dar şi să fie condamnaţi la închisoare.

Citit 1943 ori Ultima modificare Luni, 05 Octombrie 2015 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.