Ghiveci în comerţul cu legume. 19 tone de marfă au fost retrase de pe piaţă

Ghiveci în comerţul cu legume. 19 tone de marfă au fost retrase de pe piaţă
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Un comerciant de legume şi fructe din Galaţi a primit o lovitură cruntă în plin sezon, după ce poliţiştii i-au verificat stocul de marfă aflat în depozit, care urma să fie scos la vânzare. Ofiţerii Serviciului Economic au vrut să afle dacă marfa căutată de gospodine în sezonul murăturilor şi conservelor se achiziţionează cu acte în regulă şi au constatat, la unul dintre cei trei agenţi economici verificaţi, că negustoria cu zarzavat nu prea trece prin contabilitate. Mai precis, la unul dintre operatori, specializat în comerţul angro, au depistat nu mai puţin de 19 tone de legume pentru care administratorul nu a putut prezenta niciun act de provenienţă.

"Împotriva societăţii în cauză s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform Legii 12 din 1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, cu amenda în sumă totală de 2.000 lei, dispunându-se confiscarea cantităţii de 19.000 de kilograme de legume", a precizat cms. şef Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Uriaşa cantitate de marfă ar trebui, conform legii, vândută de urgenţă, urmând ca banii să fie viraţi la bugetul de stat.

Citit 2727 ori Ultima modificare Luni, 05 Octombrie 2015 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.