Noi RECORDURI DE AUDIENŢĂ pe site-ul “Vieţii libere”! Comunitatea de cititori creşte constant

Noi RECORDURI DE AUDIENŢĂ pe site-ul “Vieţii libere”! Comunitatea de cititori creşte constant
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Când spui Galaţi, automat spui „Viaţa liberă”. Pe lângă faptul că ediţia fizică a cotidianului nostru se vinde în mii de exemplare zi de zi, platforma online, www.viata-libera.ro, este din ce în ce mai citită. Creşterea cititorilor este o constantă de care ne bucurăm, un motiv de mândrie şi recunoştinţă în acelaşi timp.

Record de audienţă

www.viata-libera.ro a bătut record peste record, dovadă că din ce în ce mai mulţi cititori se alătură probabil celei mai mari comunităţi din zonă. Primul record de audienţă a fost înregistrat cu ocazia alegerilor locale din 2012, când pe site-ul cotidianul „Viaţa liberă” au intrat, în 24 de ore, peste 24.000 de cititori unici. Această valoare a fost atinsă de mai multe ori după data respectivă, dar recordul a rămas în picioare timp de ani buni.

Totul s-a schimbat în 2015, când site-ul „Vieţii libere” şi-a modificat aspectul. Ştim că schimbarea a fost oarecum bruscă şi că lucrurile au părut la început greu de înţeles. Cu toate astea, pe lângă aspectul grafic - despre care suntem de părere că este net superior precedentului, schimbarea a avut şi considerente tehnice. Practic, prin această „mişcare”, ne-am dorit să oferim posibilitatea navigării în condiţii ideale, indiferent de cât de mulţi vizitatori unici sunt pe site în acelaşi moment al zilei.

Drept dovadă că am livrat ceea ce am promis sunt statisticile trafic.ro şi cele de la Google.

Iulie 2015 a fost luna în care pe site-ul „Vieţii libere” au intrat aproximativ 300.000 de cititori unici. Un record absolut de audienţă şi aproape o dublare a traficului, în comparaţie cu aceeaşi lună din 2013 (160.000 de unici) sau 2014 (170.000 de unici).

Recordurile nu s-au oprit în luna iulie. Numărul cititorilor site-ului „Vieţii libere” s-a păstrat la valori ridicate şi pe parcursul lunii august - deşi perioada este una dominată de vacanţe şi concedii, dar şi în septembrie.

10 septembrie a fost o altă zi când site-ul „Vieţii libere” a stabilit un nou record - 35.000 de oameni (statisticile îi numesc „unici”) au citit subiectele noastre pe parcursul a 24 de ore.

Conform trafic.ro, suntem în TOP 50 site-uri de ştiri din România - o clasare onorabilă, având în vedere că scriem doar despre Galaţi.

Lucrăm constant pentru dumneavoastră

Vechiul site al „Vieţii libere” nu reuşea să facă faţă numărului mare de cititori din primele ore ale dimineţii, motiv pentru care aveam probleme cu încărcarea portalului. Toate astea s-au schimbat în luna mai a acestui an, odată cu implementarea noului aspect. Nu e nevoie de statistici şi teste sintetice pentru a observa faptul că site-ul „Vieţii libere” se încarcă mult mai repede, căci acest lucru este evident.

Noul „look” al site-ului „Vieţii libere” a făcut ca absolut totul să fie mai rapid şi nu doar pe computere. Portalul nostru se autoredimensionează în funcţie de dispozitivul pe care-l folosiţi pentru a-l citit. Tabletă sau telefon inteligent, www.viata-libera.ro va arăta perfect, iar dumneavoastră veţi putea citi articolele, veţi putea vizualiza galeriile foto, materialele video şi, evident, veţi putea posta comentarii cu uşurinţă. Acest aspect era necesar, având în vedere faptul că 20 de procente din trafic vine de pe smartphone şi tablete.

"Viaţa liberă" - şi în secţiunea de Ştiri a gigantului Google

Tot în luna iulie 2015 am fost acceptaţi de către Google în programul lor intitulat „Ştiri”. În momentul de faţă, dacă intraţi pe Google şi căutaţi „Galaţi”, apoi selectaţi tabul „Ştiri”, veţi observa că 95 la sută dintre titluri sunt exclusiv ale „Vieţii libere”. Acest lucru a fost posibil datorită timpului scurt de încărcare a site-ului www.viata-libera.ro şi a conţinutului de calitate pe care jurnaliştii noştri îl produc, pentru că Google nu acceptă pe oricine - condiţiile sunt destul de numeroase, iar procesul de acceptare durează câteva săptămâni.

Peste 87 la sută dintre cititorii site-ului „Vieţii libere” sunt din România, iar restul sunt din ţări ca Italia, Anglia, Germania, Spania, SUA, Franţa, Olanda şi Republica Moldova. Acest lucru arată că gălăţenii plecaţi peste hotare, în căutarea unei vieţi mai bune, încă sunt interesaţi de cum stau lucrurile acasă.

Secţiunea de comentarii, un adevărat forum al gălăţenilor

Cotidianul „Viaţa liberă” se mândreşte şi cu una dintre cele mai active comunităţi de cititori din zonă. Pe lângă faptul că suntem lideri de audienţă în această parte a României, secţiunea de comentarii de pe site-ul nostru este extrem de folosită zi de zi. În medie, primim undeva la peste 100 de opinii din partea cititorilor, în fiecare zi.

Practic, secţiunea de comentarii de pe www.viata-libera.ro este un adevărat forum al gălăţenilor, un loc unde aceştia îşi pot face auzite opiniile, atât timp cât sunt scrise într-un mod civilizat. Nu ştim în ce măsură edilii oraşului ştiu acest lucru… Oameni simpli, cu acces la internet, lasă zi de zi păreri referitoare la deciziile edililor şi, mai mult de atât, vin cu idei pe baza cărora se pot face adevărate strategii de dezvoltare pentru Galaţi.

„Viaţa liberă” - şi pe Facebook

Pe lângă comunitatea de pe site, „Viaţa liberă” se mândreşte şi cu peste 18.000 de prieteni pe Facebook. Pe pagina noastră nu doar distribuim articolele publicate pe site, ci discutăm zi de zi şi cu cititorii. Încercăm din răsputeri să le oferim gălăţenilor răspunsuri pentru întrebările lor, indiferent de ce natură ar fi acestea.

Toată audienţa de pe pagina de Facebook a „Vieţii libere” este naturală, fără conţinut promovat cu bani.

Vă mulţumim!

Suntem extrem de recunoscători pentru încrederea pe care ne-o acordaţi zi de zi. Întreaga echipă a „Vieţii libere” vă mulţumeşte din suflet pentru apreciere şi pentru că ne oferiţi posibilitatea de a vă informa corect cu privire la toate lucrurile care se întâmplă în Galaţi, oraşul nostru!

Citit 4071 ori Ultima modificare Marți, 06 Octombrie 2015 07:56

9 comentarii

 • postat de luke
  Marți, 06 Octombrie 2015 18:25
  89.137.225.***
  Naivi + prostime=trafic intens
  2
  2
  Raportează
 • postat de sitizan
  Marți, 06 Octombrie 2015 18:14
  79.116.126.***
  pentru ca viata libera a platit daune morale de mii de euro datorita comentariilor unor cititori :D
  1
  1
  Raportează
 • postat de Marangoci Gheorghe
  Marți, 06 Octombrie 2015 09:10
  46.59.252.***
  Felicitari Viata Libera, ziarul meu preferat. Nici nu avea cum sa fie altfel din moment ce oglindeste societatea locala de zi cu zi. Un singur sfat mi-as permite sa va dau: renuntati la tendinta can-can din titluri dar si din artilcole cu iz de capitala si ramaneti acelasi cotidian boem, provincial, 100%galatean .Toate cele bune.
  9
  7
  Raportează
 • postat de Marin
  Marți, 06 Octombrie 2015 08:33
  89.136.0.***
  Dupa traficul de pe site se vede ca avem o populatie batrana, comunista, atata timp cat voi aveti foarte clar o agenda impotriva primarului, promovati 90% lucruri negative si 10% lucruri pozitive, dat faceti voi intr-un fel sa le faceti si pe alea discutabile, stergeti comentariile care va dau peste nas (si care nu incalca nici un regulament al site-ului) comportament 100% comunist. Si presa striga de cate ori are ocazia "vrem libertatea presei" pai daca tot e libera, lasati si comentariile incomode, nu le mai stergeti, fricosilor.
  5
  13
  Raportează
 • postat de Angel
  Marți, 06 Octombrie 2015 08:33
  194.105.20.***
  Trafic mai mare pe site = vanzari mai mici ale ziarului tiparit ;)
  2
  8
  Raportează
 • postat de G-Man
  Marți, 06 Octombrie 2015 08:18
  5.2.209.***
  La mai mare!
  6
  1
  Raportează
 • postat de Ct
  Marți, 06 Octombrie 2015 06:36
  79.116.104.***
  Felicitări! Dar as vrea totuși ca de acum înainte sa fiți un pic mai atenți la comentariile jignitoare chiar dacă aceste sunt adresate inamicului vostru Stan si dacă tot e libertate de exprimare... De ce nu permiteți comentariile la articolele publicitare ale lui Cristache? Sau acestuia ii este frica de opinia sinceră a cetățenilor!
  5
  13
  Raportează
 • postat de gigione24
  Marți, 06 Octombrie 2015 06:07
  5.13.166.***
  Daca tot sunteti asa mandri, nu ar fi mai bine sa nu mai stergeti comentariile care nu contravin regulilor, dar va sunt potrivnice sau nu sunt pe placul directiei spre care trebuie sa mergeti? Nu uitati sa-l stergeti si pe asta!
  3
  18
  Raportează
 • postat de Costica
  Marți, 06 Octombrie 2015 06:03
  79.116.101.***
  Va propun sa introduce-ti si ANUNTURI,macare pe cele cu MORTII!(DECESE)Multumesc!
  12
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.