O tecuceancă la Nurnberg

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Răscoala Timoceană: Pe 27 iunie, în satul Tianuţi din regiunea Vidin, se va organiza comemorarea a 133 de ani de la Răscoala Timoceană, ultima răscoală împotriva turcilor, care din punct de vedere istoric a avut un mare impact la nivelul Europei, în 1876, şi a stârnit reacţia marilor state europene de atunci pentru declanşarea mai târziu a războiului româno-ruso-turc. În urma războiului s-a ajuns la independenţa Statului Român şi formarea unui nou stat, Statul Bulgar.

* Magazin românesc la Bergamo: Magazinul "La Gastronomia" din Bergamo, Italia, îi are ca proprietari pe Adrian Sterea, 33 ani şi Adina Creţoiu, 32 ani, originari din Braşov. Magazinul lor este bine aprovizionat şi cunoscut de majoritatea românilor din Bergamo. Cei doi nu au ezitat să-l folosească drept punct de colectare de bani sau alte ajutoare destinate familiilor de români aflate în dificultate.

* Diplomaţie pe note muzicale: Pe 29 iunie, pianistul Matei Varga va susţine la Ottawa, Canada, un concert extraordinar cu ocazia sărbătoririi a 90 de ani de relaţii diplomatice bilaterale.

* Festival la Torino: Între 26 si 28 iunie la Torino va avea loc `Festivalul oralităţii populare` , eveniment la care vor fi prezente şi nume româneşti.

* „Momente de aur” cu Amza Pellea, la Oslo: Românii din Oslo sunt aşteptaţi astăzi să ia parte la programul „Un film pe lună", care va difuza „Momente de aur" cu Amza Pellea, din Arhiva Televiziunii Române, la Ambasada României din Oslo.

* Picnic de vara: Asociaţia Culturală Română Hamilton, Ontario, organizează duminica, 28 iunie, un picnic la Câmpul Românesc din Hamilton, Canada.

* Trofeul “Prichindelul” vine la Tecuci: Ediţia a IV-a a Festivalului Internaţional Prichindelul din Nürnberg, organizat de Doina Früwald- Preşedinte Asociaţia Casa Românească s-a bucurat de succes. Zeci de prichindei, plini de emoţii au susţinut câte un recital. Chiar dacă nimeni nu a plecat fără măcar o diplomă, bătălia s-a dat pe premii şi pe trofeu. Ei bine, Trofeul Prichindelul merge la Tecuci -Elena Fănică fiind câştigătoarea. Elena are 13 ani, este din Tecuci, şi a început să cânte  la 8 ani, când profesoara actuală, Marcela Călianu, a descoperit-o într-o selecţie a copiilor pentru corul Angelli din localitate. A urmat cursuri de canto. Stilul său preferat de muzică este rockul. A participat la multe concursuri de muzică naţionale pentru copii şi a obţinut mai multe premii. La acest festival au mai fost invitaţi Grupul Cununiţa Ţepului din judeţul Galaţi şi corul de copii Angelli din Tecuci.

pnl3
Citit 843 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.